Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Hyundai si Kia se asteapta ca vanzarile de vehicule sa creasca cu 10% in 2023

Analistii au spus ca tinta de vanzari Hyundai si Kia pare a fi agresiva dar realizabila, avand in vedere cererea retinuta de vehicule cauzata de intreruperea lantului de aprovizionare.



Sursa: kia.ro


Hyundai Motor si afiliatul Kia au prognozat ca vanzarile lor globale de vehicule vor creste cu aproape 10% in 2023, chiar daca vanzarile de anul trecut au scazut din cauza intreruperilor lantului de aprovizionare.


Companiile au vandut 6,85 milioane de vehicule in 2022, cu aproximativ 4% mai putin decat tinta lor de 7,16 milioane de vehicule, in mare parte din cauza unor probleme precum lipsa de cipuri si componente.


Companiile au spus ca vor viza in acest an vanzari globale de 7,52 milioane de vehicule.


„Hyundai intentioneaza sa-si extinda cota de piata si sa opereze afaceri orientate spre rentabilitate, raspunzand in mod flexibil la schimbarile pietei, accelerand tranzitia catre electrificare, reactionand la reglementarile globale de mediu si optimizand productia, logistica si vanzarile pe regiune”, a declarat compania intr-un comunicat.


„Hyundai Motor si Kia inregistreaza inca comenzi relativ mari de vehicule, iar cumparatorii de masini asteapta la coada pentru a cumpara masini, in ciuda mediului economic recent”, a spus Kim Gwi-yeon, analist la Daishin Securities.


Cu toate acestea, Kim a adaugat spunand ca obstacolele economice, cum ar fi ratele mari ale dobanzilor, ar putea diminua vanzarile de masini, in special in a doua jumatate a anului.


Sursa: genesis.com


Hyundai a declarat ca vanzarile sale globale din 2022, inclusiv marca Genesis, au crescut cu 1,4% fata de anul trecut, pana la 3,94 milioane de unitati, ajutate de vanzarile puternice ale lui Ioniq 5 si de lansarea cu succes a lui Ioniq 6. Cele doua modele complet electrice au avut impreuna peste 100.000 de unitati de vanzari globale in 2022.


Tinta de vanzari Hyundai pentru 2023 este de 4,32 milioane. Kia a declarat ca volumul sau global a crescut anul trecut cu 4,9%, pana la 2,9 milioane de unitati, iar tinta pentru 2023 este de 3,2 milioane.


SUV-ul Sportage a ajuns in fruntea clasamentului global al vanzarilor din 2022 cu 452.068 de unitati vandute, urmat de SUV-ul Seltos cu 310.418 de unitati si SUV-ul Sorento cu 222.570 de unitati.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA