Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Conceptul BMW i Vision Dee prezinta un „portal catre lumea digitala”

Conceptul de masina i Vision Dee de la BMW prezinta oferta producatorului auto pentru leadership digital cu caracteristici precum un afisaj ,,head-up” care se extinde pe toata latimea parbrizului, permitand ocupantilor o „experienta de realitate mixta” intre lumea reala si cea virtuala.



Sursa: motor1.com


Conceptul prezinta functii digitale care vor aparea in masinile electrice Neue Klasse ale producatorului de automobile.


Prototipul nu va intra in productie. In schimb, prezinta functii „cu mult dincolo de nivelul sistemelor de control vocal si de asistenta a soferului de astazi”, a spus BMW. Tehnologia conceptului va face masinile viitoare „portale in lumea digitala”, au declarat directorii companiei.


Afisajul ,,head-up” la nivelul parbrizului va aparea in vehiculele electrice Neue Klasse, sau New Class, ale producatorului auto dupa 2025.


Cu i Vision Dee, BMW „subliniaza importanta extraordinara a digitalizarii pentru viitoarele noastre generatii de produse”, a declarat CEO-ul Oliver Zipse la dezvaluirea conceptului la CES 2023 din Las Vegas, miercuri.


Seful de dezvoltare BMW, Frank Weber, a completat spunand ca noul concept integreaza experiente virtuale si fizice. „Cine exceleaza in integrarea lumii digitale de zi cu zi a clientului in vehicul, la toate nivelurile, va reusi sa stapaneasca viitorul constructiei de masini”, a spus Weber.


Elementul digital al lui i Vision Dee este un „Mixed Reality Slider” de pe tabloul de bord care, in combinatie cu ,,head-up” display, este sistemul central de control al masinii.


Folosind senzorii cursorului de pe panoul de instrumente, soferii pot decide singuri cat de mult continut digital doresc sa vada pe afisajul ,,head-up”. Selectia acopera 5 pasi: analog, informatii legate de conducere, infotainment, proiectie in realitate sporita si intrarea in lumi virtuale.


BMW a spus ca noul ,,head-up display” permite ca informatiile sa fie afisate pe cea mai mare suprafata posibila si demonstreaza potentialul urias al tehnologiei de proiectie. Ferestrele reglabile ale lui i Vision Dee ofera ocupantilor „o experienta de realitate mixta” intre lumea reala si cea virtuala.


Sursa: topgear.com


Directorii BMW au spus ca i Vision Dee are un „suflet digital”. Masina poate fi programata pentru a oferi un bun venit personalizat care combina elemente grafice, efecte luminoase si sonore.


Farurile si grila inchisa formeaza o pictograma „figital” (fuziunea fizica si digitala), permitand vehiculului sa produca diferite expresii faciale si stari de spirit, cum ar fi bucurie, uimire sau simpatie.


Conceptul nu este menit sa arate indicii de design pentru vehiculele Neue Klasse ale producatorului de automobile, ci este o „viziune” a modului in care masinile viitoare vor integra caracteristicile digitale, a declarat Kai Langer, seful design al gamei de vehicule electrice de la BMW. „Dee” din numele conceptului seminifica Digital Emotional Experience.


Directorii BMW nu au vorbit despre caracteristicile de auto-conducere ale conceptului, spunand doar ca este conceput pentru a fi condus la toate nivelurile de autonomie.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA