Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Perspective intunecate pentru cererea de benzina si motorina, in Marea Britanie

Cresterea vanzarilor de vehicule electrice ajuta la intunecarea perspectivelor privind cererea de combustibil pentru drumuri in Marea Britanie.



Sursa: current-news.co.uk


Preturile la benzina si motorina din Marea Britanie au fost cele mai volatile inregistrate anul trecut, potrivit unui studiu, deoarece cota de piata a vehiculelor electrice a crescut la 17%.


In timp ce producatorii auto ai regiunii si-au raportat cel mai prost an de vanzari din ultimele trei decenii in 2022, vehiculele electrice au depasit tendinta, livrarile crescand cu 40% fata de un an mai devreme.


Acest lucru a crescut cota lor din piata de masini noi a regiunii la 17% de la 12%, arata datele Societatii Producatorilor si Comerciantilor de Automobile (SMMT).


Adoptarea vehiculelor electrice afecteaza din ce in ce mai mult cererea de combustibil pentru drumuri din intreaga lume, oferind speranta unui aer mai curat si reducerea emisiilor de carbon.


Preturile la benzina si motorina din Marea Britanie au fost cele mai volatile inregistrate anul trecut, potrivit unui studiu al Autoritatii pentru Concurenta si Piete din Regatul Unit.


O combinatie de crestere a eficientei combustibilului si cresterea vanzarilor de vehicule electrice va eroda cresterea consumului global de petrol in acest an cu aproximativ 870.000 de barili pe zi, mai putin de 1% din cererea mondiala, conform estimarilor Agentiei Internationale pentru Energie din Paris.


Cresterea vanzarilor de masini alimentate cu baterii a facut sa fie depasita motorina pentru prima data, acum ocupand locul doi dupa benzina.


Sursa: automotivelogistics.media


Vanzarile de carburanti pentru drumuri in Regatul Unit si in multe alte tari s-au redresat anul trecut, pe masura ce economiile si-au revenit din nou, in urma pandemiei de COVID-19.


Chiar si asa, excluzand vanzarile din 2021 si 2020, cand cifrele au fost distorsionate de virus, vanzarile medii lunare de benzina au fost cele mai scazute din 1990, conform datelor guvernamentale si estimarilor, pana in septembrie.


Vanzarile de motorina, care au avut o tendinta mai ridicata pana in 2018, au fost in medie de 2,42 miliarde de litri pe luna pana in septembrie anul trecut, cel mai scazut pentru perioadele corespunzatoare, excluzand anii de pandemie din 2015.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA