Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis prezinta conceptul nou de pickup Ram EV

Ram a oferit industriei o privire la ce va trebui sa se astepte in 2024, cu dezvaluirea conceptului 1500 Revolution BEV, joi, in timpul CES.



Sursa: motortrend.com


Ram cauta sa ridice stacheta pe piata pickup-urilor electrice cu functii noi precum un incarcator automat si capacitatea de a urmari un sofer care merge pe jos, asemenea unui caine loial.


Marca de camioanete se alatura gamei de pickup-uri mai tarziu decat rivalii, cand va sosi modelul electric 1500 anul viitor, dar Stellantis spune ca a folosit timpul pentru a evalua concurenta si depune eforturi pentru a le depasi in parametri precum autonomie, remorcare, sarcina utila, incarcare si timp.


CEO-ul Ram, Mike Koval, a declarat ca designerilor li s-a spus sa viseze si sa depaseasca limitele. Koval a vrut ca echipa „sa se gandeasca la tot, astfel incat sa putem livra un camion diferit de orice”.


Echipa de design a venit cu o estetica pentru concept care emana duritate, a declarat seful designului Stellantis, Ralph Gilles. De asemenea, a completat spunand ca designerii au incercat sa diferentieze conceptul electric de camionetele Ram traditionale, cu benzina.  „Exista o multime de camionete care tind sa fie super masculine si aproape indraznete intr-un fel, asa ca am putut sa dam aceeasi indrazneala, dar fara a pierde functia si atractivitatea vehiculului”.


Conceptul este gazduit pe noua platforma STLA Frame pentru vehiculele electrice de dimensiuni complete, body-on-frame. Producatorul auto a spus ca noile sisteme inteligente de siguranta si motoare electrice mai mici si mai puternice au permis echipei de proiectare sa miste cabina inainte si sa o prelungeasca. Conceptul habitaclului este cu 4 inci mai lung decat modelul de productie de astazi, in timp ce lungimea ampantamentului ramane aceeasi.


Sursa: motortrend.com


Marca spune ca noul concept are un „mod umbra”, care urmareste soferul in timp ce acesta merge inaintea vehiculului. Ram a comentat despre acest concept ca ar putea fi util atunci cand soferul trebuie sa se deplaseze pe o distanta scurta si nu doreste sa se intoarca in camion, cum ar fi atunci cand ridica unelte sau echipamente de la un santier. Camionul, potrivit lui Ram, il va urmari pe sofer la o distanta sigura, folosind senzori si tehnologia camerei pentru a naviga in jurul obstacolelor.


Ram prezinta, de asemenea, un nou incarcator robot inductiv la CES numit „Ram Charger” pentru cei care isi incarca bateria acasa iar robotul „detecteaza prezenta vehiculului si nevoile sale de incarcare si se deplaseaza automat in pozitie si se aliniaza sub vehicul”.


Koval crede ca marca vine pe piata intr-un moment ideal cu 1500 EV, cand versiunea de productie va sosi anul viitor. „Suntem in aceasta cursa”, a declarat acesta. „Suntem pe drumul cel bun si credem ca vom veni pe piata la momentul potrivit, unde cererea, infrastructura si maturitatea pietei sunt acolo. Suntem foarte optimisti si increzatori in pozitia noastra”.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA