Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tata ia in considerare Spania si Marea Britanie pentru fabrica de baterii EV

Tata cauta un sit in Europa pentru a construi celule de baterie pentru masinile electrice Jaguar Land Rover.



Sursa: ev.tatamotors.com


Tata Motors ia in considerare infiintarea unei fabrici de celule de baterii pentru vehicule electrice in Spania sau Marea Britanie, deoarece producatorul auto incearca sa stimuleze lanturile de aprovizionare in Europa.


Directorul financiar al Tata Motors, PB Balaji, a declarat luna trecuta ca ia in considerare infiintarea de fabrici in India si Europa pentru a produce baterii pentru vehicule electrice.


In Europa, fabrica ar furniza baterii pentru unitatea Jaguar Land Rover de la Tata, care are fabrici auto in Marea Britanie si Slovacia.


Tata a declarat guvernului spaniol ca va lua in considerare Spania si Marea Britanie drept doua locatii de top pentru o fabrica europeana de baterii.


Tata a fost atrasa de alocarea de catre Spania a fondurilor Uniunii Europene de ajutor pentru pandemie pentru a promova productia de vehicule electrice si de baterii si de statutul sau ca membru al UE, spre deosebire de Marea Britanie dupa plecarea sa din bloc.


Sursa: reuters.com


Locatia luata in considerare de Tata in Spania este un lot industrial in orasul Zuera, in afara orasului Zaragoza din nord-estul Spaniei, acelasi amplasament considerat de Volkswagen pentru o fabrica de baterii pe care o construieste acum in Valencia.


Fiind a doua tara producatoare de masini din Europa, dupa Germania, Spania a lansat in 2021 un program ambitios de a atrage investitii legate de vehiculele electrice, in cea mai mare parte folosind fonduri UE.


A fost vazut ca un factor cheie in a convinge VW sa gaseasca o fabrica de baterii in Spania si sa construiasca vehicule electrice in tara. Incepand din 2026, fabrica de baterii VW va furniza celule fabricilor din Martorell si Pamplona care vor construi masini electrice mici pentru VW, Audi, Curpra si Skoda.


Totusi, programul a alocat anul trecut doar 877 de milioane de euro (958,47 milioane de dolari) din bugetul total de 2,9 miliarde de euro din cauza unor probleme tehnice si administrative, a spus guvernul.


Fondurile ramase vor fi platite in noi etape si ar putea beneficia de noi concurenti, precum Tata.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA