Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Parlamentul European aproba legea care interzice noile masini cu combustie pana in 2035

Parlamentul European a aprobat legea care va elimina treptat masinile cu motor cu combustie,  o miscare care va remodela drastic industria auto.



Sursa: europarl.europa.eu


Planul Uniunii Europene are ramificatii globale. Fiind cel mai mare bloc comercial din lume, UE are datoria de a stabili standarde la nivel global si gazduieste multe dintre cele mai mari companii de automobile, inclusiv Volkswagen si Mercedes-Benz..


Regulamentul va cere ca pana in 2035 producatorii de automobile sa realizeze o reducere cu 100% a emisiilor de CO2 de la masinile noi vandute, ceea ce va face imposibila vanzarea de vehicule noi alimentate cu combustibili fosili in blocul de 27 de tari.


De asemenea, stabileste o reducere cu 55% a emisiilor de CO2 pentru masinile noi vandute din 2030 fata de nivelurile din 2021, mult mai mare decat tinta actuala de 37,5%.


Regulamentul a fost aprobat de parlament cu 340 de voturi pentru , 279 impotriva si 21 abtineri.


Jan Huitema, negociatorul principal al parlamentului, a declarat: „Acest regulament incurajeaza productia de vehicule cu emisii zero si scazute. Contine o revizuire ambitioasa a obiectivelor pentru 2030 si un obiectiv de zero emisii pentru 2035, care este esential pentru a atinge neutralitatea climatica pana in 2050”.


„Achizitionarea si conducerea masinilor cu emisii zero va deveni mai ieftina pentru consumatori si o piata de second-hand va aparea mai repede. Face condusul durabil accesibil tuturor”, a adaugat acesta.


Sursa: insideevs.com


Legea a intampinat opozitiei unor industrii si tari cand a fost propusa in iulie 2021. Drept urmare, acordul final include unele flexibilitati, inclusiv faptul ca micii producatori de automobile care produc mai putin de 10.000 de vehicule pe an au posibilitatea de a negocia obiective mai diminuate pana in 2036.


In semn al schimbarii, Ford a declarat marti ca va renunta la aproximativ 3.800 de locuri de munca in Europa, lucratorii din Germania si Marea Britanie fiind cei mai afectati. Ford renunta la modelele cu ardere, inclusiv Fiesta si Focus si intentioneaza sa vanda o gama mai mica de masini complet electrice in Europa pana in 2030.


Majoritatea celorlalti producatori auto care vand masini in blocul European intentioneaza sa devina exclusiv electrice inainte de termenul limita din 2035.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA