Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Planul UE de a interzice masinile cu combustibili fosili, „cadou” pentru China

Ministrul italian al transporturilor a numit planurile UE de a opri vanzarile de vehicule cu ardere pana in 2035 „sinucidere” si un „cadou” pentru industria chineza.



Sursa: insideevs.com


Italia si-a intensificat opozitia fata de planurile europene de a interzice vanzarea de noi masini pe benzina si diesel iar ministrul Transporturilor Matteo Salvini a numit trecerea rapida la vehiculele electrice drept „sinucidere” si „cadou” pentru industria chineza.


Regulile aprobate de Parlamentul UE vor impune ca pana in 2035 producatorii de automobile sa realizeze o reducere cu 100% a emisiilor de CO2 de la masinile noi vandute, ceea ce ar face imposibila vanzarea de noi vehicule alimentate cu combustibili fosili in blocul de 27 de tari.


Acest plan a mers prost in Italia, gazduind marci precum Fiat, Ferrari si Alfa Romeo, unde industria auto este inca concentrata in mare parte pe tehnologia motoarelor cu ardere.


„Tuturor ne pasa de apa, de calitatea aerului si de un mediu mai curat dar asta nu inseamna sa concediem milioane de muncitori si sa inchidem mii de afaceri”, a declarat Salvini.


„Numai fundamentalismul ideologic al electricitatii este sinuciderea si un cadou pentru China”, a adaugat acesta.


Salvini, care este si viceprim-ministru, a spus ca este nevoie de mai mult timp si mai multe finantari pentru a asigura o tranzitie fara probleme.


„Italia va inainta propria sa contra-propunere: sa limiteze reducerea la 90%, oferind industriilor sansa de a se adapta”, a declarat Ministrul de externe Antonio Tajani.


Sursa: electrive.com


Industria auto autohtona angajeaza direct sau indirect peste 270.000 de muncitori si reprezinta mai mult de 5% din produsul intern brut al tarii, potrivit datelor de la asociatia auto ANFIA.


Vanzarile de masini complet electrice au scazut cu 27% anul trecut in Italia, reprezentand doar 3,7% din totalul inmatricularilor de masini noi, potrivit ANFIA.


Tarile UE au convenit asupra acordului privind interzicerea masinilor cu motoare termica in octombrie anul trecut, dar inca trebuie sa stampileze oficial regulile inainte ca acestea sa intre in vigoare. Aprobarea finala este asteptata in luna martie.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA