Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW prognozeaza o crestere a vanzarilor

Grupul VW se asteapta la cresterea puternica a vanzarilor de vehicule si a veniturilor in acest an, deoarece producatorul auto beneficiaza de liste complete de comenzi si de un acces mai bun la semiconductori.



Sursa: volkswagen.ro


Se estimeaza ca veniturile vor creste cu 10% pana la 15%, indicand venituri in 2023 de 307 miliarde de euro pana la 331 de miliarde de euro. Livrarile globale sunt de asteptat sa creasca cu 14%, pana la aproximativ 9,5 milioane de vehicule.


Rentabilitatea operationala a vanzarilor este de asteptat sa fie in intervalul de 7,5% pana la 8,5%, comparativ cu 7,9% in 2022, a declarat VW intr-un comunicat, vineri.


„Ne asteptam ca blocajele lantului de aprovizionare sa se atenueze treptat in anul curent, permitandu-ne sa depasim numarul mare de comenzi”, a spus directorul financiar Arno Antlitz.


Acesta prognozeaza randamente operationale de pana la 8,5%, aproximativ la egalitate cu rezultatul de anul trecut, dar mai bune decat se asteptau analistii.


Livrarile Grupului VW au scazut cu 7%, pana la 8,26 milioane anul trecut, deoarece deficitul de cipuri a redus productia vanzatorilor de volum, cum ar fi hatchback-ul Golf. Vanzarile de masini electrice cu baterie au crescut cu 26%, pana la 572.100, deoarece producatorul auto a dat prioritate vehiculelor electrice.


Prognoza puternica a VW vine pe fondul ingrijorarilor cu privire la scaderea cererii la sfarsitul acestui an, deoarece inflatia record si scaderea economiilor ingreuneaza din ce in ce mai mult cumparatorii de masini.


CEO-ul Oliver Blume, care l-a inlocuit pe Herbert Diess in postul de CEO in septembrie, este sub presiune in a reinnoi impulsul software al companiei si sa apere pozitia VW pe cea mai mare piata din China impotriva producatorilor autohtoni.


Sursa: vw.com


Mercedes-Benz, Renault si Stellantis au raportat profituri satisfacatoare in ultimele saptamani la preturi ridicate si la comenzile acumulate in perioada de varf a crizei lantului de aprovizionare.


In timp ce randamentele sunt puternice deocamdata, producatorii de masini continua sa se lupte cu minusurile lantului de aprovizionare. Mii de vehicule nevandute si materii prime neutilizate s-au adunat la fabricile din Europa din cauza penuriei de camioane si trenuri.


Problemele, in urma penuriei de cipuri care in cele din urma se atenueaza, au determinat Stellantis si Renault sa incerce sa recruteze soferi de camion printre muncitorii lor din fabrica.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA