Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Hyundai spune despre Kona ca va deveni cel mai vandut Hyundai

Kona complet electric de prima generatie a Hyundai a depasit asteptarile. Anul trecut, SUV-ul mic a fost cel mai bine vandut EV in Europa.



Sursa: hyundaimotorgroup.com


CEO-ul Hyundai Europe, Michael Cole, a spus ca se asteapta ca modelul Kona electric sa reprezinte 60% din vanzarile pentru linia de modele, care va include variante cu combustie si complet hibride.


Pentru a ajuta noul Kona sa treaca la urmatorul nivel, Hyundai a marit dimensiunea EV de a doua generatie, raspunzand cererii clientilor pentru mai mult spatiu interior, facandu-l unul dintre cele mai mari dintre SUV-urile mici disponibile in cel mai popular segment din Europa.


Cu o lungime de 4355 mm cu aproximativ 7 inchi mai lunga decat la predecesorul sau, noul Kona EV depaseste rivalii precum Dacia Duster, Peugeot 2008, precum si Volkswagen T-Roc.


„Clientii ne-au cerut mai mult spatiu interior si un hayon mai larg. Am livrat, extinzand ampatamentul Kona cu 60 mm si facandu-l cu 25 mm mai lat si cu 20 mm mai inalt”, a declarat seful de design Hyundai SangYup Lee pentru Automotive News Europe.


Lee a spus ca noul design al noului Kona este intentionat foarte diferit de liniile SUV-ului Ioniq 5 de dimensiuni medii si de berlina medie Ioniq 6.


„Ca pe o tabla de sah, fiecare piesa are un design foarte unic, dar impreuna formeaza o echipa completa”, a spus Lee.


Prima generatie Kona a debutat ca model cu combustie la jumatatea anului 2017, urmata de varianta complet electrica 18 luni mai tarziu.


Hyundai a spus ca este nevoie de 41 de minute pentru a incarca noul Kona de la 10% la 80% folosind un incarcator rapid, in timp ce pentru a face acelasi lucru cu Ioniq 5 dureaza mai putin de 20 de minute.


Producatorul auto a proiectat prima versiune a Kona alimentata cu baterii care sa fie aerodinamica pentru a creste autonomia. Aceasta tendinta a continuat cu noul Kona, care are un coeficient de rezistenta de 0,27, in scadere de la 0,29 pentru predecesorul sau.


Sursa: carsguide.com.au


Noul model foloseste si clapete de aer active in fata pentru a reduce fluxul de aer atunci cand nu este necesar pentru racire. Lee a spus ca aceasta caracteristica nu este foarte comuna la SUV-urile mici.


In interiorul masinii, selectorul de viteze al lui Kona a fost mutat de la consola centrala in spatele volanului, ceea ce permite mai mult spatiu de depozitare in zona consolei, care are suporturi pliabile pentru pahare si pot gazdui genti mari. Noul Kona poate fi blocat, deblocat si pornit prin Digital Key 2 Touch, folosind comunicarea in camp apropiat (NFC) pe smartphone-uri sau ceasuri inteligente.


Vehiculul alimentat de baterii va continua sa fie oferit in doua configuratii.


Varianta standard de gama vine cu o baterie de 48,4 kilowati/ora cuplata cu un motor electric de 156 CP. Performanta promisa este de 15,7 kWh de consum de energie la 100 km si o autonomie de 342 km, pe baza standardelor WLTP.


A doua varianta Kona cu raza lunga de actiune, cupleaza o baterie de 65,4 kWh cu un motor de 160 kW (218 CP). Performanta promisa este de 15,1 kWh/100 km si o autonomie de 490 km.


Toate versiunile noului Kona complet electric vor fi produse la fabrica companiei din Nosovice, Republica Ceha. Anterior, Hyundai a fabricat derivate electrice Kona cu volan pe dreapta in Ulsan, Coreea de Sud, locul unde toate Kona alimentate cu combustie si vor continua sa fie construite.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA