Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Turcia prezinta primul vehicul electric autohton TOGG

Noul producator auto autohton din Turcia, TOGG, prezinta prima sa masina drept „dispozitiv inteligent”, deoarece este dotat cu functii de conectivitate.



Sursa: insideevs.de


Producatorul auto autohton din Turcia, TOGG, comercializeaza SUV-ul electric T10X precum un „dispozitiv inteligent”, deoarece este dotat cu functii de conectivitate. TOGG va incepe sa primeasca precomenzi pentru SUV-ul electric cu baterie luna aceasta.


Vehiculul a fost dezvoltat ca parte a proiectului national de masini al presedintelui Recep Tayyip Erdogan, iar exporturile in Europa sunt planificate sa inceapa anul viitor.


Toate modelele T10X au un afisaj digital pentru instrumente de 12 inchi ca standard.  De asemenea, au un ecran tactil inteligent de 29 inchi si o camera de bord care poate face selfie-uri prin comanda vocala si le poate incarca pe platformele de socializare fara ca soferul sa fie nevoit sa-si ia mainile de pe volan.


Pe langa controlul adaptiv al vitezei de croaziera, vehiculul va avea in viitor o functie „pilot in orele de varf” care ii va permite sa conduca in trafic intens la viteze de pana la 15 km/h fara mainile soferului pe volan. Aceasta caracteristica va fi activata anul acesta prin actualizari over-the-air pentru variantele echipate cu V2.


TOGG va decide primii cumparatori prin tragere la sorti iar acestia vor putea precomanda T10X intr-o aplicatie. Daca numarul de comenzi depaseste apoi numarul de vehicule disponibile, se va face o tragere la sorti pentru a stabili cine primeste un vehicul.


T10X a fost proiectat pentru a atinge cel mai bun rating de cinci stele oferit de Euro NCAP.


Preturile pentru T10X, cu tractiune spate, de 218 CP, incep de la 953.000 de lire turcesti (47.500 de euro). Acest lucru pune T10X la aproximativ acelasi pret precum VW ID4 sau Tesla Model Y.


T10X va fi disponibil in doua variante: V1 entry-level si V2 mai bine echipat.


Sursa: insideevs.de


Clientii pot alege intre o baterie de 52,4 kilowati/ora care ofera o autonomie de 314 km, conform testarii WLTP sau V2 care are o baterie de 88,5 kWh si o autonomie de 523 km. Bateria poate fi incarcata de la 20% la 80% in 30 de minute cu un incarcator rapid.


TOGG doreste sa lanseze SUV-ul pe pietele europene incepand cu sfarsitul anului viitor. Germania va fi probabil cea mai importanta piata de expansiune, dupa cum a declarat purtatorul de cuvant.


Producatorul auto intentioneaza sa construiasca in acest an aproximativ 20.000 de masini intr-o noua fabrica de langa Istanbul, productia anuala de cinci tipuri diferite de caroserie fiind programata sa creasca la 1 milion de masini pana in 2030.


TOGG a fost sustinut de presedintele Erdogan pentru a evidentia priceperea tehnologica a tarii si pentru a ajuta la reducerea deficitului sau comercial. Turcia este deja un mare exportator in Europa de masini si camionete construite in tara de producatori auto, inclusiv Ford, Stellantis, Renault, Toyota si Hyundai.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA