Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis investeste 213 milioane de dolari pentru a produce Fiat in Algeria

Stellantis va cheltui peste 200 de milioane de euro (213,3 milioane de dolari) pentru a produce patru modele Fiat in Algeria, a anuntat duminica producatorul auto.



Sursa: euronews.com


Constructia fabricii va fi finalizata pana in luna august iar productia primului Fiat 500 este asteptata pana la sfarsitul anului.


„500 Hybrid va fi primul Fiat construit aici, urmat rapid de Doblo si, in cativa ani, un model nou-nout, acum inca in mainile designerilor nostri, va fi produs si in Algeria”, dupa cum a declarat CEO-ul Olivier Francois al marcii Fiat, intr-un comunicat.


Constructia fabricii, care va fi localizata in Oran, va fi finalizata pana in august, iar productia Fiat 500 Hybrid este asteptata sa fie gata pana la sfarsitul anului, a declarat compania.


Pana in 2026, fabrica va crea aproape 2.000 de locuri de munca locale si va avea o capacitate de productie de 90.000 de vehicule pe an.


Stellantis spune ca Algeria este unul dintre contributorii cheie la obiectivul sau de a vinde 1 milion de vehicule pe an in regiunea Orientului Mijlociu-Africa pana in 2030, iar 70% din aceste vanzari vor proveni de la masini produse in regiune.


Stellantis a semnat un acord-cadru in octombrie anul trecut cu Algeria pentru a produce Fiat in regiune.


Climatul de afaceri din Algeria a fost dificil pentru producatorii auto care incearca sa produca vehicule in acea regiune. In 2019, guvernul a interzis in mod efectiv importul de  masini uzate din strainatate.


Sursa: dzbreaking.com


Renault, Grupul VW si Hyunda-Kia si-au inchis fabricile din tara in 2019-20, ca urmare a noilor tarife si, de asemenea, a represiunii impotriva coruptiei.


Dar acum guvernul doreste si cauta solutii pentru a reporni industria.


Renault are si o fabrica in Oran, unde Grupul PSA, care a fuzionat cu Fiat Chrysler pentru a forma Stellantis in 2021, se pregatea sa deschida o fabrica insa au fost sistate dupa ce au fost anuntate restrictiile anterioare.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA