Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Suzuki Swace ( 2020 – prezent )

Suzuki Swace reprezinta intoarcerea la origini pentru industria auto. Dar oare mai este loc de masini simple, eficiente, care isi fac treaba cu decenta si care reprezinta cuvantul „practic” pe roti?



Suzuki Swace este a doua tentativa de colaborare dintre Suzuki si Toyota, prima fiind Suzuki Across si Toyota Rav4. Iar aici avem Suzuki Swace care de fapt este o Toyota Corolla Touring cu alta sigla. Doar ca, spre deosebire de Rav4, s-a aplicat o logica inversa pentru ca in Japonia nu s-a auzit de calea de mijloc. La fel ca si trupa Anonim, in fabricile Suzuki se traieste doar la extrema zilei.


Daca Across vine doar in echiparea de top a lui Rav4 si costa un halucinant 54000 de euro, Suzuki Swace e un Corolla Touring mai saracacios si mai ieftin. Mult mai ieftin. In momentul in care am dejectat aceasta calamitate literara, Suzuki Swace costa cu 5000 de euro mai putin decat Toyota Corolla Touring. Iar pentru ceea ce Suzuki Swace reprezinta, 5000 de euro sunt totul. La naiba, in puii mei (sambata seara de la 8), si 500 de euro fac toata diferenta.


Care sunt diferentele si de ce sa cumpar un Swace in loc de Corolla?


La fel cum in viata te poti insela mai ceva decat te poate insela jumatatea din relatie, exista cateva diferente notabile intre Swace si Corolla, iar la unul nu te-ai gandi nici daca ai locui in garsoniera OTV si ai detine adevarul adevarat. Asta pentru ca desi ai detine adevarul adevarat, vei fi mult prea ocupat(a) de misterul branzeturilor Del … de fapt, ocupat, ca am mari dubii ca vor fi femeile interesate de Suzuki Swace la fel cum nu sunt interesate de mine. Sau de branzeturile Del.


In primul rand avem nivelul de echipare, logic. Suzuki Swace primeste doar tehnologiile de baza si lasa fitele pentru Corolla Touring. Le-as diferentia dar sunt prea multe de scris si mi-e lene. Dar in esenta Swace are echiparea de baza si nu are pachete sport si opturi americane cu figuri paranormale si motoare e-germane. Plus ca Suzuki Swace vine strict cu faimosul 1.8 hibrid de 122 de cai, pe cand Corolla are si 2.0 hibrid de 196 de cai putere. Dar iarasi, daca esti genul de om care se uita la Suzuki Swace, prea putin iti pasa de putere. Nici macar nu scoate fum, ca sa zici ca are putere.



Si apoi vine surpriza surprizelor. Doamnelor, domnisoarelor, domnilor si tot ce este intre – Florrrriiiiiiinnnnnn Calineeesscccuuuuuuu. Kamelia. Si George Horia. Ya ya. We can change the world. Ce-mi pasa mie de incalzirea globala, vrem dollar dollar, balenele sa moara de viata usoara. Sa vina Bin Laden sa ma rapeasca e cool, e nul pentru toti din tara, o sa ii doara in cccuuuuuu…


Si apoi este problema garantiei. Toyota ofera o garantie standard de 6 ani sau 200.000 de km, iar Suzuki ofera o garantie standard de 3 ani sau 100.000 km. Doar ca in momentul in care am redactat acest regret artistic, Suzuki ofera si o garantie extra de inca 7 ani sau 100.000 de km strict pentru modelele hibrid, printre care si Suzuki Swace. Doar ca o prezinta drept 3+7. Care, in mod intamplator sau nu, este exact cat ofera si Toyota in Europa de Vest garantie pentru modelele hibrid, 10 ani sau 200.000 de km. Ma intreb oare de ce la noi se ofera doar 6 ani.


 


Asadar avem o masina simpla, fiabila, fara fitze, complet functionala. Un fel de Passat B4 al zilelor noastre, daca se poate spune asa. O masina simpla, clasica, care consuma putin, are garantie 10 ani si vine standard in forma break. Practic, ce mai vrei romane? Stiu ce mai vrei, o sigla care sa arate sarakiilor ca tu esti pe barosaneala. Dar asa, cu un Suzuki, nu convingi pe nimeni.


 



Motoare Suzuki Swace


Hibrid


1.8 benzina hibrid de 122 cai – Acelasi 1.8 hibrid folosit efectiv peste tot in grupul Toyota si care a fost reciclat si pe Suzuki Swace. E un motor de moda veche, nu face parte din generatia M20A sau M15A ca pe noul Yaris sau Rav4, dar asta inseamna si ca are majoritatea problemelor rezolvate. Mai raman probleme ocazionale la Valvematic si problema consumului de ulei la kilometraje galactice, dar e foarte putin probabil sa ajungi acolo. A da, si mai ai faptul ca bateria nu se incarca direct de la alta masina in caz ca ai ramas la fundul gol in parcare, ci trebuie folosit un trickle charger.



Probleme Generale Suzuki Swace



  • Cutia automata de tip CVT e luata de pe Toyota si in general lumea se uita la cutiile CVT la fel cum se uita George Pruteanu la Adrian Simionescu si Nicolae Guta in cadrul emisiunii „Noaptea Tarziu”. Doar ca Suzuki Swace nu este o masina sportiva deloc, si cumva cutia CVT se simte ca e de acolo.

  • Sistemul de infotainment e cel mai ieftin posibil pentru 2023, cat sa treaca clasa si atat. Unitatile infotainment de la Toyota in general sunt usor demodate, dar cel de pe Suzuki Swace e de pe vremea Proiectului Verde. Sau primului Rav4.

  • Portabgajul de 600 de litri e sub media clasei, ceea ce ar fi destul de important pentru cumparatorul tipic de Swace.

  • Ai doua (doo) niveluri de echipare si aia e. Dar macar stii ca traiesti o viata simpla si nu te complici. Nu iti stresezi parul alb din cap cu detalii de genu. Nu ai de ales si studiat 3 zile si 3 nopti intre cele 5 niveluri de echipare de pe Corolla. Aici ai doar doua.



Verdict Suzuki Swace


Daca vrei o masina clasica de familie, simpla si utilitara, Suzuki Swace e cea mai buna oferta pe piata la ora actuala. Dar oare ne mai intereseaza pe noi dricurile? Ne mai intereseaza pe noi o masina simpla, robusta si eficienta, dar care nu iese in evidenta cu nimic? E o masina cu care sa iti faci treaba si atat. Dar e exceptional de buna la a fi o masina „cu care sa iti faci treaba si atat”. Imi aduce aminte foarte mult de primul Logan. O masina simpla, ieftina si fiabila pentru oamenii care vor de la o masina strict sa mearga din A in B, cu costuri minime.


 


Ce motoare recomand? Oare.


 


Scrie un raspuns
  • Christian

    2023-03-28 14:39:06

    O mentiune. Nu este CVT. Este un eCVT. O diferenta majora. Cutia eCVT nu are curea si este, vorba ta, „un monument al fiabilitatii”. Este luata de pe Prius. Tot ce este pe Prius, este facut sa atinga cel putin 500.000 km (cu mentenanta facuta!!!!!).

  • Christian

    2023-03-28 14:39:06

    O mentiune. Nu este CVT. Este un eCVT. O diferenta majora. Cutia eCVT nu are curea si este, vorba ta, „un monument al fiabilitatii”. Este luata de pe Prius. Tot ce este pe Prius, este facut sa atinga cel putin 500.000 km (cu mentenanta facuta!!!!!).

  • Gabi

    2023-03-25 18:25:07

    Mersi ! De asta aveam nevoie.

  • Gabi

    2023-03-25 18:25:07

    Mersi ! De asta aveam nevoie.

  • AproapeMasini

    2023-03-25 13:29:18

    Salutare Gabi, Pana atunci, ai despre S60 articolul. https://aproapemasini.com/2020/04/21/pareri-volvo-s60-ii-2010-2018/ Succes!

  • AproapeMasini

    2023-03-25 13:29:18

    Salutare Gabi, Pana atunci, ai despre S60 articolul. https://aproapemasini.com/2020/04/21/pareri-volvo-s60-ii-2010-2018/ Succes!

  • Gabi

    2023-03-24 22:31:40

    Volvo V60 prima generație cand ?

  • Gabi

    2023-03-24 22:31:40

    Volvo V60 prima generație cand ?


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA