Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Noul VW Passat va sosi in septembrie, urmat de Skoda Superb

VW Passat de dimensiuni medii va fi vandut doar in versiune break, in timp ce modelul Skoda Superb va avea si o varianta berlina.



Sursa: thetorquereport.com


Passat si Superb vor fi construite impreuna la uzina grupului VW din Bratislava, Slovacia, dupa ce compania a decis sa mute productia Passat din fabrica sa din Emden, Germania si Superb din uzina Skoda din Kvasiny, Republica Ceha.


VW va produce doar o versiune break a lui Passat, renuntand la berlina, in timp ce Skoda va produce atat versiuni break, cat si versiuni hatchback ale Superb, a declarat seful marcii VW Thomas Schaefer in timpul dezvaluirii conceptului VW ID2all.


Modelul Passat a fost cel mai bine vandut model de dimensiuni medii din Europa anul trecut, cu un volum de 66.621 de unitati, desi aceasta cifra a fost cu 20% mai mica decat in ​​2021, potrivit datelor cercetatorului de piata Dataforce. Modelul Superb a fost al doilea cu 45.042 unitati vandute.


Cele doua masini au fost dezvoltate de Skoda si servesc precum un exemplu al modului in care marcile de volum ale Grupului VW coopereaza mai strans, pastrand in acelasi timp caracteristici de design separate, a declarat Schaefer pentru Automotive News Europe.


Fostul site de productie al lui Passat din Emden acum asambleaza vehicule electrice. Iesirea ID4 a inceput acolo anul trecut si cu noul ID7 va inlocui Arteon de dimensiuni medii construit in prezent acolo.


Sursa: evspied.com


Uzina din Bratislava va continua sa construiasca SUV-uri premium mari pentru Grupul VW, inclusiv Audi Q7, Porsche Cayenne si VW Touareg.


Fabrica, care are trei linii de productie, va continua sa construiasca si masina electrica VW e-Up, a declarat Christian Vollmer, seful de productie al marcii VW, pentru Automotive News Europe.


VW a planuit initial sa construiasca Passat si Superb in Kvasiny, inainte de a le trece la o noua fabrica planificata in Turcia. Cu toate acestea, planurile de construire a acelei fabrici au fost anulate.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA