Aproape Masini

Acum avem si magazin online

SsangYong planuieste vehicule electrice pentru Europa

KG Mobility, producatorul de automobile sud-coreean cunoscut anterior ca SsangYong Motor inainte de a trece prin faliment, incearca sa-si revigoreze averea cu un SUV complet electric de 30.000 de dolari.



Sursa: just-auto.com


SsangYong, cunoscut acum sub numele de KG Mobility, a dezvaluit un SUV complet electric de 30.000 de dolari pe care spera sa il vanda in Europa.


Producatorul auto a dezvaluit joi patru vehicule noi la Salonul de Mobilitate de la Seul, inclusiv Torres EVX, prima sa masina electrica de cand conglomeratul KG Group a cumparat pachetul majoritar de actiuni in companie in septembrie 2022.


Folosind baterii cu litiu-fier-fosfat (LFP) produse de BYD din China, SUV-ul are o autonomie de rulare de 500 km  cu o singura incarcare.


Acesta va fi disponibil in Coreea de Sud si Europa in a doua jumatate. In Coreea, va avea un pret la mai putin de 40 de milioane de woni (30.700 USD) dupa subventii.


„Am finalizat cu succes toate procesele pentru o restructurare si acum avem un nou actionar majoritar”, a spus CEO-ul Jeong Yong Won. „Iti promitem ca nu ne vom prabusi niciodata.”


O baterie LFP este din ce in ce mai populara in randul producatorilor de masini datorita sigurantei sale, a adaugat Jeong si este, de asemenea, un cost mai mic decat bateriile cu ioni de litiu. SUV-ul este destinat tinerilor sud-coreeni care sunt ingrijorati de incendiile bateriilor, a spus acesta.


Sursa: en.yna.co.kr


Producatorul auto isi va mentine parteneriatul cu BYD pe termen lung, dupa cum a declarat presedintele Kwak Jaesun. Intrebat despre planurile europene de a reduce dependenta de mineralele chinezesti pentru vehiculele electrice, Kwak a raspuns: „BYD nu este singurul furnizor (de baterii) pentru noi”.


SsangYong, care vinde SUV-uri inclusiv Rexton, Korando si Tivoli in Europa, a fost chemat in instanta in aprilie 2021, dupa ce proprietarul sau de la acea vreme, Mahindra & Mahindra, nu a reusit sa-si asigure un cumparator. Compania indiana a achizitionat o participatie de 75% in Ssangyong in 2010.


KG Group, un conglomerat sud-coreean, a achizitionat un pachet majoritar in decembrie 2022 si a declarat in ianuarie ca va schimba numele Ssangyong in KG Mobility.


 


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA