Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Jaguar Land Rover isi redenumeste brandul

Strategia „House of Brands” Jaguar Land Rover va crea subbrandurile Range Rover, Discovery, Defender si Jaguar.



Sursa: carsguide.com.au


Jaguar Land Rover va numi acum JLR intr-un rebrand care muta accentul pe patru subbrand-uri: Range Rover, Discovery, Defender si Jaguar.


JLR va deveni o „casa marcilor” intr-o schimbare de strategie care va contribui la „amplificarea unicitatii marcilor noastre britanice de caracter”, a declarat Gerry McGovern, directorul de creatie, intr-un comunicat.


JLR a incercat in ultimii ani sa-si separe gama de SUV-uri si sa creeze mai multa distinctie intre vehicule, oferindu-le personalitati discrete.


Strategia Land Rover din 2021 a fost de a separa vehiculele in trei „piloni”, Range Rover luand conducerea in materie de lux, Discovery concentrandu-se pe familii, iar Defender bazandu-se pe radacinile sale off-road pentru a se majora in durabilitate.


Cu strategia actualizata, fiecare pilon Land Rover este transformat intr-o marca cu drepturi depline, alaturi de noul brand de lux Jaguar.


JLR a anuntat miercuri ca prima masina Jaguar din noua sa strategie va fi un GT electric cu patru usi, cu un pret de peste 100.000 de lire sterline (124.200 USD), cu o autonomie de pana la 700 de kilometri (435 mile).


Absenta numelui Land Rover in rebrand a creat controverse pe retelele sociale din Marea Britanie, unii comentatori presupunand ca JLR a renuntat la acest nume. Cu toate acestea, JLR a confirmat ca numele va continua ca o insigna pe SUV-urile sale pentru a servi drept „marca de incredere”.


Sursa: dailyadvertiser.com.au


„Land Rover va ramane. Este puternic, bine cunoscut si vom folosi aceasta forta colectiva pentru a oferi marcilor noastre autenticitate si scop”, a declarat un purtator de cuvant pentru Automotive News Europe.


JLR isi va reutiliza showroom-urile pentru a incorpora noile marci, unele vanzandu-le pe toate cele patru, iar altele concentrandu-se mai mult pe un numar redus. Aspectul este inca in curs de perfectionare, dar va avea „fara birouri, mobilier mai moale si o experienta de lux mult mai orientata spre client”, a declarat Paddy McGillycuddy, seful JLR din Marea Britanie, pentru Automotive News Europe. JLR trece la modelul de agentie pentru dealerii sai din Marea Britanie pana la sfarsitul anului 2024, ca parte a unui impuls mai amplu de a vinde direct clientilor. JLR a inceput trecerea la modelul de agentie in Africa de Sud in 2022.


In SUA, JLR le-a cerut unora dintre dealerii sai sa renunte la francizele Jaguar pe fondul tranzitiei companiei catre un viitor electrificat. Compania a inceput procesul de reducere a magazinelor Jaguar, oferind dealerilor alocari suplimentare de placute de identificare Land Rover foarte vandute, cum ar fi Range Rover, Range Rover Sport si Defender reproiectati, daca renunta la francizele lor Jaguar.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA