Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ford va testa o flota mica de camionete E-Transit pe hidrogen

Ford a declarat ca va testa o flota mica de versiuni prototip cu celule de combustie cu hidrogen ale modelului sau electric E-Transit pentru a vedea daca acestea sunt o optiune functionala cu zero emisii pentru clientii care transporta marfuri grele pe distante lungi.



Sursa: emobility-engineering.com


Ford va conduce un consortiu in proiectul de trei ani care include BP, care se va concentra pe hidrogen si infrastructura si grupul britanic de supermarketuri si tehnologie online Ocado.


„Ford considera ca aplicatia principala a pilelor de combustie ar putea fi in vehiculele sale comerciale cele mai mari si mai grele, pentru a se asigura ca sunt fara emisii, satisfacand in acelasi timp cerintele zilnice ridicate de energie pe care clientii nostri le solicita”, a declarat Tim Slatter, presedintele Ford Marea Britanie.


Interesul pentru utilizarea pilelor de combustie cu hidrogen pentru alimentarea camioanelor si furgonetelor primeste un impuls din partea operatorilor de flote care cauta o alternativa mai practica la vehiculele electrice si ajutoare guvernamentale in crestere, in special Actul de reducere a inflatiei din SUA.


In timp ce majoritatea masinilor cu motor cu combustie din lume si furgonetele si camioanele pe distante scurte ar trebui inlocuite cu vehicule electrice cu baterie in urmatoarele doua decenii, sustinatorii pilelor de combustibil cu hidrogen si unii operatori de flote pe distante lungi spun ca bateriile sunt prea grele, dureaza prea mult pana incarcati si ar putea supraincarca retelele electrice.


Sursa: fordauthority.com


Vehiculele cu celule de combustibil cu hidrogen, in care hidrogenul se amesteca cu oxigenul pentru a produce apa si energie pentru alimentarea unei baterii, se pot alimenta in cateva minute si au o autonomie mult mai mare decat cele cu BEV.


Dar exista provocari majore de depasit pentru adoptarea in masa a pilelor de combustie cu hidrogen, inclusiv lipsa statiilor de alimentare si a hidrogenului verde produs folosind energie regenerabila pentru a le alimenta.


Proiectul este finantat partial de Centrul de propulsie avansata, o afacere guvernamentala si din industria auto.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA