Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault inclina mai degraba spre propria tehnologie decat spre Lotus

Grupul Renault s-ar putea sa nu colaboreze cu Lotus Geely pentru a dezvolta viitoare modele si platforme Alpine.



Sursa: topgear.com


Grupul Renault inclina sa dezvolte singur platforma pentru noile sale masini sport Alpine, mai degraba decat sa urmareasca dezvoltarea in comun cu Lotus Cars de la Geely, potrivit unor persoane familiare cu situatia.


Inginerii producatorului auto francez au suficienta experienta pentru a realiza platforma, pe care compania o considera o piesa cheie in repornirea marcii Alpine, au spus oamenii. Lotus este controlata de compania chineza Zhejiang Geely Holding Group, care saptamana aceasta si-a dublat pachetul de actiuni la Aston Martin.


CEO-ul Renault, Luca de Meo, a lucrat pentru a transforma compania franceza, ceea ce include cresterea atractivitatii Alpine si fortarea pentru electrizarea marcii.


Ca parte a acestui plan, el a redenumit echipa de Formula 1 a companiei ca Alpine si va creste marca de la un singur model, coupe-ul sport A110, la o linie completa de masini complet electrice, incepand cu masina mica A290. Va fi urmat de un SUV compact, iar in cativa ani, de un crossover de dimensiuni medii si mari.


Renault in 2021 a anuntat o colaborare cu Lotus pe o platforma pentru inlocuirea lui A110, care va fi complet electric si este de asteptat sa apara pana in 2027.


O purtatoare de cuvant a Alpine a declarat despre companie ca este inca in discutii cu Lotus despre proiect si ca va comunica o decizie finala in timp util.


Sursa: robbreport.com


Intre timp, discutiile Renault sunt in desfasurare cu AutoNation pentru a incepe vanzarile Alpine in SUA. Cele doua modele viitoare mai mari ar viza aceasta piata, a declarat CEO-ul Alpine, Laurent Rossi.


O oferta publica initiala a Alpine este o posibilitate pe termen lung, a spus De Meo. Compania analizeaza, de asemenea, posibilii investitori pentru a ajuta la finantarea dezvoltarii sale, a completat acesta.


Vanzarile Alpine au crescut cu 33% anul trecut la 3.546 de masini, in comparatie cu livrarile totale ale Renault de aproximativ 2,1 milioane de vehicule.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA