Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Honda Europe apeleaza la China pentru a spori vanzarile

Honda va importa trei noi SUV-uri in Europa din China, deoarece producatorul auto isi extinde gama pentru a spori vanzarile.



Sursa: insideevs.com


Cele trei modele noi sunt:



  • SUV-ul mic e:NY1, integral electric, care va fi vandut alaturi de SUV-ul mic hibrid HR-V.

  • SUV-ul hibrid compact ZR-V care va fi pozitionat intre SUV-ul compact HR-V si CR-V.

  • A sasea generatie de CR-V care include pentru prima data o versiune plug-in hybrid.


Toate cele trei modele sunt in prezent vandute in China si sunt construite de asociatiile chineze Honda cu GAC si Dongfeng.


In prezent, toate modelele Honda importate in Europa provin din Japonia.


Producatorii mondiali de automobile folosesc din ce in ce mai mult China ca centru de export, deoarece pierd vanzari pe piata in favoarea marcilor chineze.


Alte modele exportate in Europa din China de catre producatorii auto occidentali includ SUV-ul complet electric BMW iX3, masina electrica mica Spring de la marca Renault Dacia si sedanul hibrid plug-in Citroen DS 9.


CR-V va fi disponibil in Europa in toamna si va inlocui modelul actual construit in Japonia, care a fost al doilea cel mai mare vanzator al marcii in regiune, dupa masina mica Jazz, in primele trei luni, potrivit analistilor de piata Dataforce.


Noul model va fi disponibil ca hibrid complet sau hybrid plug-in, ambele cu motor pe benzina de 2,0 litri. Versiunea plug-in are o baterie mai mare, care ii ofera o autonomie doar electrica de 83 km (52 ​​mile), a declarat Honda intr-un comunicat.


Noua generatie CR-V este mai lata, mai lunga si mai inalta decat modelul anterior, a spus Honda, fara a oferi masuratori specifice.


ZR-V intareste oferta compacta a Honda oferind marcii un SUV mai mic sub CR-V. Masina va fi disponibila doar cu o transmisie hibrida centrata in jurul unui motor pe benzina de 2,0 litri.


SUV-ul mic e:NY1 se bazeaza pe HR-V, dar designul sau a fost actualizat pentru a diferentia sistemul de propulsie electric, a spus Honda.


Ecusoanele albe „H” din jurul vehiculului inseamna ca este complet electric. Ecranul tactil central de 15,1 inchi este mult mai mare decat ecranul de 9 inchi al lui HR-V.


E:NY1 foloseste o baterie de 69 de kilowati/ora pentru a-i oferi o autonomie de 412 km (256 mile), a spus Honda. Puterea este de 201 CP.


Honda nu a lansat preturi europene pentru e:NY1, dar ar putea fi mai ieftina decat masina de oras Honda e, la pret premium, care costa de la 39.990 de euro in Germania.


HR-V incepe de la 32.600 de euro in Germania.


Sursa: global.honda


Honda a spus ca va lansa 10 modele electrice din seria e:N in China pana in 2027 si ca va deveni complet electric in tara pana in 2035.


La Salonul auto de la Shanghai din aprilie, compania a prezentat trei concepte care prevazusesc noi modele electrice, inclusiv crossover-ul e:NS2 care va avea loc in 2024, SUV-ul e:N care va avea loc in acelasi an si e:N GT care a anticipat o posibila berlina care urmeaza sa fie lansat dupa 2025.


Vanzarile europene ale Honda au scazut cu 10%, la 16.612 in primul trimestru, pe o piata in crestere cu 17%, potrivit datelor Dataforce.


Honda a fost afectata de vanzarile slabe ale SUV-ului mic HR-V, care au scazut cu 57% in trimestrul respectiv. HR-V a fost cel mai bine vandut Honda in acelasi trimestru al anului trecut.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA