Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Urmatorul vehicul cu hidrogen al Toyota va fi o berlina Crown

Toyota lanseaza anul acesta urmatoarea sa masina de pasageri cu celule de combustibil cu hidrogen, in incercarea de a-si dubla vanzarile globale de tehnologie cu zero emisii in anul fiscal curent.



Sursa: thedrive.com


Toyota spera ca adaugarea celulei de combustibil Crown va propulsa vanzarile de celule de combustibil la nivel mondial la 8.000 de vehicule in anul fiscal curent, de la 3.000 in anul precedent.


Dar, in loc sa-l transforme intr-o placuta de identificare dedicata, cum ar fi Mirai, Toyota va optiona trenul de propulsie cu hidrogen in viitorul Crown atunci cand va ajunge pentru prima data pe piata din Japonia in aceasta toamna.


Toyota nu intentioneaza in prezent sa vanda varianta cu hidrogen in SUA.


Un prototip de pre-productie al celulei de combustie Crown expus recent la Fuji Speedway a fost un model cu volan pe stanga, ceea ce indica ca masina se indreapta spre unele piete de peste mari, in plus, fata de Japonia.


Tehnologia celulelor de combustibil cu hidrogen este o veriga esentiala in strategia pe mai multe directii a Toyota pentru atingerea neutralitatii carbonului. Adaugarea unui al doilea vehicul de pasageri la gama sa de celule de combustibil, dupa Mirai, aduce Toyota un pas mai aproape de popularizarea tehnologiei.


In prezent, Toyota vinde doar doua vehicule cu celule de combustie cu hidrogen, Mirai si autobuzul cu celule de combustibil Sora.


Toyota spera ca noul Crown va ajuta sa-si propulseze vanzarile la nivel mondial de vehicule cu celule de combustibil la 8.000 de unitati in anul fiscal curent care se incheie la 31 martie 2024, de la 3.440 de vehicule in anul fiscal anterior.


Vanzarile de celule de combustie sunt in crestere de la o baza mica si au inca cifre slabe. Vanzarile de vehicule complet electrice ale Toyota, prin contrast, sunt de asteptat sa creasca de peste cinci ori pana la 202.000 in acest an fiscal.


Intr-un briefing despre strategia Toyota de transmisie din aprilie, vicepresedintele executiv Hiroki Nakajima a declarat ca producatorul vede productia de masa de celule de combustie condusa de vehicule comerciale.


„Sursa de energie, hidrogenul, este usoara, chiar si atunci cand calatoriti pe distante mai lungi, vehiculul nu este la fel de greu ca un EV cu baterie si este nevoie de mai putin spatiu”, a spus Nakajima. „Alimentarea este, de asemenea, mult mai rapida. Profitand de aceste puncte forte, vom colabora cu operatorii de afaceri pentru a promova vehiculele FCEV, incepand cu vehiculele comerciale, cum ar fi camioanele medii pana la camioane grele”.


Sursa: pressroom.toyota.com


Tehnologia cu celule de combustie a fost unul dintre punctele esentiale ale deciziei Toyota de saptamana trecuta de a conveni cu Daimler Truck pentru a combina filialele lor comerciale de camioane, Hino si Mitsubishi Fuso.


Berlina Crown este unul dintre cele patru tipuri de caroserie desprinse din familia de placute Crown. Urmeaza varianta de crossover Crown, plina de greutate, deja disponibila in SUA si Japonia.


Berlina este un  model elegant, cu patru usi, cu linii drepte, pentru un aspect futurist si tehnic. Acesta va fi disponibil in motorizari hibride si cu celule de combustibil si va fi pus in vanzare in Japonia in aceasta toamna.


De asemenea, este in lucru si un tip sport Crown, care va avea un hibrid standard care va fi pus in vanzare in Japonia in aceasta toamna si o versiune hybrid plug-in care va ajunge pe piata locala in iarna.


In cele din urma, o varianta Crown break este pozitionata ca un tip de caroserie mai vertical, inspirat de vagon. Acesta va fi oferit, cel putin in Japonia, incepand din 2024 atat in ​​versiunea standard, cat si in versiunea hibrid plug-in.


Toyota intentioneaza sa vanda versiuni ale viitoarei serii Crown in 40 de tari, cu volume anuale de vanzari care depasesc 200.000 pe an, cand toate cele patru tipuri de caroserie sunt in productie.


Sursa: pressroom.toyota.com


In ceea ce priveste hidrogenul, Toyota a declarat in 2015 ca doreste sa vanda 30.000 de vehicule cu celule de combustibil pe an in 2020, inclusiv autobuze, camioane si stivuitoare, pe langa masini precum Mirai.


Din 2002 pana la 31 martie 2023, Toyota a vandut un total de 23.123 de vehicule cu celule de combustibil. Masina Mirai cu celule de combustibil, aflata acum la a doua generatie ca berlina premium de dimensiuni normale, a reprezentat 22.929 de vehicule din acest total. Prima generatie Mirai a debutat in decembrie 2014.


In anul calendaristic 2022, Toyota a vandut 3.907 Mirai la nivel mondial.


America de Nord a fost cea mai mare piata pentru Mirai in 2022, achizitionand 2.156 de unitati de masina. Toyota a vandut 831 Mirai in Japonia si alte 754 in Europa.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA