Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Clientii Renault vor depune plangere penala in Franta pentru motoarele defecte

Renault ar putea fi acuzat in Franta pentru motoare defecte, deoarece un grup de clienti intentioneaza sa depuna o plangere penala impotriva producatorului auto saptamana viitoare, a declarat avocatul grupului.



Sursa: courrierinternational.com


Clientii Renault spun ca producatorul auto ar fi trebuit sa emita o rechemare cand au descoperit o problema cu motorul de 1.2 litri folosit in 400.000 de vehicule in Europa intre 2012 si 2016.


„Vom depune o plangere luni in numele a cel putin cateva zeci de persoane”, a declarat Christophe Leguevaques vineri pentru Reuters, adaugand ca multi alti proprietari de vehicule Renault, precum si cei ai marcii sale Dacia si partenerului Nissan,s-ar putea alatura la aceasta miscare.


Plangerea, raportata pentru prima data de ziarul Le Parisien, va fi depusa la instanta penala din Nanterre, cu pretentii variind de la „inselaciune agravata, practici comerciale indoielnice” la „frauda” si „punerea in pericol a vietii altora”, a spus avocatul.


Decizia de depunere a plangerii vine in urma unor discutii nereusite intre Renault si reclamanti pe tema motoarelor defecte, a adaugat acesta.


Va ramane la latitudinea procurorilor sa decida daca vor deschide o ancheta oficiala.


Un purtator de cuvant Renault a declarat ca producatorul a oferit suport tehnic si ajutor financiar clientilor afectati.


„Grupul Renault nu s-a oprit niciodata si continua sa analizeze cererile pe care le primeste”, a spus purtatorul de cuvant.


Sursa: reuters.com


Un purtator de cuvant al Nissan, care produce unele modele cu Renault, a declarat ca „sprijina toti clientii care ar putea experimenta zgomot de motor, rateuri de aprindere, putere scazuta sau consum excesiv de ulei in conformitate cu politicile noastre de garantie si asistenta pentru clienti”.


Renault a recunoscut ca motorul consuma prea mult ulei si ca 133.050 de vehicule din Franta au fost potential afectate, dar a mai spus ca nu exista niciun risc pentru siguranta, un punct ce a fost contestat de grupul de clienti.


„Solicitarile de asistenta care nu au putut fi abordate au fost toate analizate cu atentie si s-a dat un raspuns”, a spus Renault.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA