Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Producatorii germani avertizeaza cu privire la comertul cu vehicule electrice

Producatorii de automobile, inclusiv Stellantis, Ford si Mercedes, au avertizat cu privire la efectul daunator al acordurilor comerciale post-Brexit pentru vehicule electrice.



Sursa: insideevs.com


Lobby-ul producatorului auto din Germania a avertizat cu privire la discutii dificile cu Comisia Europeana pentru a remodela regulile comerciale intrate intre Regatul Unit si Uniunea Europeana, care ameninta sa faca vehiculele electrice mai scumpe.


De anul viitor, 45% din valoarea unui vehicul electric trebuie sa provina din Marea Britanie sau din alta parte din Europa pentru a evita tarifele de export de 10%.


Industria nu va fi pregatita sa atinga acest prag, deoarece lantul de aprovizionare cu baterii din Europa este inca in crestere, potrivit lobby-ului VDA, care reprezinta producatori auto germani, inclusiv Volkswagen si BMW.


„Nu avem suficiente baterii aici pentru a indeplini aceste reguli”, a declarat presedintele VDA, Hildegard Mueller, miercuri. „Avem discutii dificile si ne straduim sa informam despre consecinte”.


Producatorii de automobile, inclusiv Stellantis, care detine marca Vauxhall din Marea Britanie, Ford si Mercedes-Benz, au avertizat despre efectul daunator al acordurilor comerciale post-Brexit.


Nissan, cel mai mare producator de automobile din Marea Britanie, a declarat despre construirea de masini in Marea Britanie ca ar putea deveni prea scumpa dupa intrarea in vigoare a regulilor.


Sursa: chroniclelive.co.uk


In timp ce Regatul Unit este un exportator important de vehicule, este si o piata profitabila pentru masinile fabricate in UE.


Guvernul britanic a cerut amanarea termenilor din Acordul de comert si cooperare post- Brexit pana in 2027, moment in care producatorii de baterii precum Northvolt si Contemporary Amperex Technology Co., cu site-uri in Suedia si Germania, urmeaza sa fie in plina productie.


ACEA, grupul de lobby al industriei auto europene, estimeaza ca producatorii din UE vor plati tarife de 4,3 miliarde de euro (4,7 miliarde de dolari) si vor pierde in ceea ce priveste vanzarile intre 2024 si 2027, a declarat directorul general Sigrid de Vries pentru Financial Times.


Luna trecuta, cativa oficiali ai UE, au declarat ca nu a existat nicio descoperire majora pana acum, in urma comentariilor secretarului britanic de afaceri si comert, Kemi Badenoch, cu privire la o rezolutie iminenta.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA