Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Conceptul condus de Renault ofera protectie impotriva atacurilor cibernetice

H1st Vision, bazat pe Renault Scenic si prezentat la Paris la conferinta VivaTech, contine 20 de inovatii cu cinci grupuri tehnologice franceze.



Sursa: topgear.com


Renault si o serie de parteneri tehnologici dezvaluie un concept de masina futurist pentru a prezenta progresele in biometrie, eficienta energetica si caracteristici de securitate cibernetica.


H1st Vision, bazat pe Renault Scenic si prezentat la Paris la conferinta VivaTech, contine 20 de inovatii in urma unei colaborari a producatorului auto cu cinci grupuri tehnologice franceze: producatorul de cipuri STMicroelectronics, producatorul de software Dassault Systemes, operatorul de telecomunicatii Orange, compania de aparare Thales si Atos.


Printre inovatii se numara tehnologia bidirectionala de la vehicul la retea care conecteaza reteaua electrica la masina si masina la casa in perioadele de varf de consum pentru a economisi electricitate. Sistemul este construit in jurul incarcatorului auto Mobilize de la Renault, cu reteaua 4G Orange, controlerele STMicro si solutiile de securitate cibernetica Thales.


Sistemul va fi disponibil cu viitorul Renault 5, dupa cum a spus consortiul Software Republique, care este de asteptat sa fie pus in vanzare anul viitor.


Alte caracteristici includ:



  • un sistem de securitate cibernetica „detectare si raspuns” conectat la un centru de raspuns;

  • o detectie biometrica a siluetei si fetei soferului cand acesta se apropie de masina;

  • un sistem de sunet tintit care poate alerta soferul doar intr-o „bula de sunet”;

  • o analiza a starii de spirit si a starii de sanatate a soferului prin intermediul senzorilor incorporati in volan;


Producatorii de automobile intensifica investitiile in functii digitale si de conducere autonoma pentru a obtine noi venituri, unii, cum ar fi Grupul Volkswagen, luptandu-se sa incorporeze software-uri complexe.


Sursa: prnewswire.com


„Acesta este un mod orizontal de cooperare, spre deosebire de modul traditional vertical de cooperare in industria auto”, a declarat Eric Feunteun, directorul operational al Software Republique in numele Renault.


Software Republique a fost lansat in 2021 si a lansat cinci proiecte intre companii cu venituri modeste pana in prezent de 30 de milioane de euro (32,3 milioane de dolari). Se preconizeaza ca alte douazeci de proiecte vor fi finalizate in viitor.


Conceptul prezentat la VivaTech a fost construit in sase luni de aproximativ 100 de ingineri, dupa ce CEO-ul Renault, Luca de Meo, a purtat discutii cu omologul sau, Patrice Caine, la Thales, in timp ce vizita unul dintre laboratoarele de inovatii ale companiei.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA