Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault va construi 200.000 de vehicule electrice pentru Coreea

Renault se va alatura lui Hyundai pentru a adauga productia de vehicule electrice in Coreea.



Sursa: koreaherald.com


Unitatea sud-coreeana a Renault intentioneaza sa adauge infrastructura la fabrica sa din orasul Busan, din sud-estul orasului, pentru a construi vehicule electrice, a anuntat primarul orasului.


Producatorul auto isi propune sa produca 200.000 de vehicule electrice pe an in fabricile sale din Busan, conform unui  comunicat emis de primarul orasului si citat de vicepresedintele executiv al Grupului, Guido Haak.


Renault produce si vinde masini in Coreea de Sud, bazate in mare parte pe modele europene, de peste doua decenii prin Renault-Samsung Motors si poate construi 300.000 de vehicule pe an in fabrica sa din Busan.


Producatorul auto colaboreaza cu Geely din China pentru a transforma fabrica din Busan intr-un hub de export pentru vehicule de dimensiuni medii si mari.


Renault si Geely au semnat anul trecut un acord pentru a colabora la construirea de noi modele in Busan, productia fiind estimata sa inceapa in 2024.


Sursa: carscoops.com


Planul de investitii a fost dezvaluit cand Haak sa intalnit cu primarul Busan, Park Heong-joon, in timpul unei vizite in Franta saptamana aceasta, unde Haak a cerut sprijinul Coreei de Sud pentru a transforma fabrica din Busan in viitorul sau centru de productie, a spus biroul lui Park.


Nu a fost clar imediat cat de mult planuia sa investeasca Renault pentru a construi unitatile de productie de vehicule electrice. Renault Korea de asemenea, nu a dorit sa comenteze stirea.


Hyundai Motor a declarat in mai ca va investi aproximativ 2 trilioane de woni (1,54 miliarde de dolari) in Ulsan, Coreea de Sud, pentru a construi o fabrica de vehicule electrice.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA