Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Smart isi propune sa atinga recordul de vanzari pana in 2025

CEO-ul Smart Europe, Dirk Adelmann, vizeaza un volum de 130.000 de unitati pe an, odata ce portofoliul marcii ajunge la trei modele in cadrul noului sau JV.



Sursa: media.smart.com


„Daca vom atinge pragul de 130.000 in 2025, vom fi super fericiti”, a declarat directorul general al Smart Europe, Dirk Adelmann.


Recordul marcii a fost stabilit in 2008, cand a vandut 134.700 de masini. Recordul a venit cand Smart era o subsidiara 100% a Daimler.


In 2020, Smart a devenit o societate mixta in proportie de 50% controlata de marca Mercedes-Benz de la Daimler si de producatorul chinez Geely Holding. Scopul JV a fost sa produca masini complet electrice care sa fie vandute in China si Europa.


Astazi, modelele JV-ului sunt proiectate de Mercedes, in timp ce Geely le proiecteaza si le asambla in China. Prima masina produsa de parteneri este Smart #1.


Vanzarile micului crossover electric #1 au inceput in Germania in ianuarie si in Franta luna aceasta. Germania si Franta sunt locul unde marca are cele mai mari baze de clienti, a spus Adelmann. Spania va primi masina urmatoare, deoarece Smart isi propune sa aiba #1 disponibil pe 11 piete europene pana la sfarsitul anului.


Urmatorul model al marcii, crossover-ul compact nr. 3, a fost dezvaluit la Shanghai in aprilie si va face debutul european la IAA din Munchen la inceputul lunii septembrie, a spus Adelmann. El a adaugat ca un concept pentru al treilea dintre cele trei modele de la JV va veni in curand, dar nu va fi dezvaluit anul acesta.


Intrebat daca va exista un inlocuitor direct pentru ForTwo, Adelmann a spus ca modelul cu doua locuri va continua sa fie produs de Ineos Automotive la fosta fabrica a Smart din Hambach, Franta, pana la jumatatea anului 2024.


#1 impartaseste bazele arhitecturii de experienta durabila cu Volvo EX30 si Zeekr 001 si 009. Pentru a se diferentia de Volvo si Zeekr, Adelmann a spus ca Smart se va pozitiona ca o marca „light premium”.


Rezultatele initiale ale vanzarilor pentru Smart i-au oferit Adelmann o surpriza.


Sursa: ev-database.org


„Cu trei ani in urma am planuit ca 90% din vanzarile noii noastre game de produse sa fie vanzari de cucerire”, a spus el, referindu-se la momentul in care cineva paraseste o marca pentru alta.


Cu toate acestea, in Germania, 80% dintre clientii noului 1 sunt fosti proprietari ai hatchback-urilor mici Smart ForTwo si ForFour.


Adelmann a spus ca Smart castiga si clienti care detineau masini compacte de la Mercedes.


„S-ar putea sa-si pastreze ForTwo, dar sa adauge un #1 in loc de un Mercedes A-Class sau B-Class”, a spus el.


Mercedes paraseste treptat segmentele compacte in care concureaza Clasa A si B.


Adelmann a spus ca Smart nu are planuri imediate de a relua asamblarea masinilor in Europa. „Dar ne apropiem de lansarea celui de al doilea si al treilea model”, a spus acesta.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA