Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Alpine anunta modele noi

Marca de masini sport Renault Alpine va lansa sapte modele noi, complet electrice, pana in 2028.



Sursa: carmagazine.co.uk


Alpine, divizia de sport si curse a Grupului Renault, a dezvaluit o gama de sapte masini pe care le va lansa in urmatorii cinci ani, deoarece isi propune sa obtina venituri de 8 miliarde de euro si marje de profit de doua cifre.


Marea surpriza a anunturilor de saptamana aceasta la baza de Formula 1 a Alpine din Enstone sunt trei modele pe noua platforma Alpine Performance sau APP. Arhitectura din aluminiu este adaptata pentru o transmisie complet electrica de la baza coupe-ului sport A110 actual.


Pe langa noul A110, asteptat la sfarsitul anului 2026, va exista o versiune roadster si A310, un coupe cu doua usi 2+2 (pana in 2028). Masinile APP vor fi proiectate pentru vanzare in SUA, o piata profitabila pe care Alpine spera sa intre in 2027.


Alte modele includ hatch-ul A290 bazat pe Renault 5, C-XO GT, sau crossover compact GT si doua GT-uri crossover mai mari, una mijlocie si una mare, ambele vor fi, de asemenea, omologate pentru SUA. Acestea urmeaza sa fie lansate in jurul anului 2027.


Alpine nu a anuntat preturile, dar CEO-ul Laurent Rossi descrie pozitionarea marcii ca fiind intr-un „spatiu alb” intre producatorii auto traditionali premium precum Audi, BMW si Mercedes-Benz si marci de lux precum Porsche si Maserati.


Jurnalistii de la Enstone au primit o privire asupra versiunilor de productie ale A290 si XO GT, precum si un exercitiu de stil „proportional corect” pentru urmatorul A110, dar nu au fost lansate imagini si nu au fost permise fotografii.


Designerul-sef alpin Antony Villain si echipa sa au inceput cu o baza a viitorului Renault 5 EV mic, o pista mai lata cu sase cm, cu roti speciale, un spoiler pe acoperis si un front plin de viteza. Posibilii concurenti includ viitorul Cupra Urban Rebel si viitoarele modele electrice Mini. Acesta va fi construit in Douai, nordul Frantei.


Interiorul inspirat de Formula 1 al masinii de spectacol, dezvaluit in aceasta primavara, va fi inlocuit cu unul mai conventional, cu un panou de instrumente combinat si un ecran tactil in fata soferului, care utilizeaza interfata R-Link bazata pe Google Automotive a Renault. Volanul va avea un fund plat, o linie de centrare in partea superioara, precum A110, si va include un buton rosu „apasati pentru a trece” pentru o scurta crestere a puterii.


C-XO GT (crossover compact GT)


Acest mode pe care directorii Alpine il descriu drept „un A110 pentru mase”, se va baza pe platforma Renault-Nissan CMF-EV care sta la baza hatchback-ului compact Renault Megane E-Tech si a Nissan Ariya. Alpine ii va oferi tractiune integrala cu trei motoare electrice. Puterea totala va fi de 350 de kilowati, cu potential o baterie de inalta performanta de la partenerul Grupului Renault, Verkor, un start-up francez.


Exteriorul va face referire la linia curbata a acoperisului A110 cu o linie de centura mai inalta si tratamente cu muchii ascutite fata si spate. Modelele cu proportii similare de pe piata includ acum Ford Mustang Mach-E, Skoda Enyaq iV Coupe si VW ID5, precum si Audi E-Tron Q4 Sportback. Un concurent cheie ar putea fi urmatorul Porsche Macan, care va fi complet electric.


Noul A110 coupe si cabrio


Nava emblematica a gamei, coupe-ul sport A110 trebuia sa fie dezvoltat impreuna cu Lotus, dar acea colaborare a fost desfiintata in urma cu cateva luni.


Alpine o numeste „prima masina sport EV autentica”, in acest moment exista doar cateva super-masini complet electrice pe piata de la marci precum Rimac. Dar este probabil sa se confrunte cu concurenta din partea Porsche, in special a viitorului 718 Cayman/Boxster complet electric din 2025.


Sursa: heycar.co.uk


A310


Alpine spune ca unul dintre atributele cheie ale platformei APP este flexibilitatea sa, inclusiv capacitatea de a adauga motoare si de a muta pachetele de baterii in diferite locatii, precum si de a extinde lungimea cu pana la 420 mm. A310, un model neanuntat anterior, va profita de acest lucru, prelungind ampatamentul pentru a adauga scaune din spate, adaugand un motor fata pentru tractiune integrala si mutand acumulatorul din fata sub scaune.


Jurnalistilor nu li s-a aratat un design iar A310 este programat pana in 2028, inclusiv lansarea in SUA.


GT-uri crossover de dimensiuni medii/mari


Se stiu putine despre aceste doua modele, desi rapoartele spun ca ar putea folosi o platforma de la Geely, care a colaborat cu Renault in mai multe proiecte si detine 35% din fabrica grupului din Busan, Coreea de Sud.


De Meo si Rossi au declarat ca nu a fost luata nicio decizie pe o platforma, desi le-au spus analistilor ca masinile au fost concepute pentru a atrage SUA si alte piete unde cumparatorii prefera masini mai mari decat in ​​Europa.


Rossi a adaugat ca Alpine va anunta mai multe despre gama sa din SUA in urmatorii ani sau doi, inclusiv un model de distributie, despre care se spune ca va fi in colaborare cu gigantul de masini second hand AutoNation, care este condus de fostul CEO Fiat Chrysler si Stellantis, Mike Manley.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA