Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault creste perspectivele pentru 2023 cu privire la modele noi

Renault si-a majorat orientarile privind castigurile pentru intregul an in urma succesului noilor sale lansari, in special modelele SUV Austral si Dacia Jogger.



Sursa: insideevs.com


Producatorul auto a spus ca tinteste acum o marja operationala de 7% pana la 8% pana in 2023, in crestere fata de o tinta anterioara de peste 6%. Aceasta este mai mare decat asteptarile analistilor pentru o marja operationala de 6,2% in acest an.


Fluxul de numerar liber operational al autovehiculelor va fi de sau mai mare de 2,5 miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari) pentru anul in curs, comparativ cu 2 miliarde de euro sau mai mult anterior, a spus Renault.


Renault introduce 18 modele noi pana in 2025 pentru a creste cota de piata si a castiga impuls in tranzitia EV.


Producatorul auto ridica asteptarile intr-un moment de incetinire a pietelor auto, in special in Europa, pilonul de baza al companiei, unde cumparatorii se confrunta cu o inflatie ridicata. Deocamdata, bancile de mare comanda pentru majoritatea producatorilor de automobile dupa ani de intrerupere a lantului de aprovizionare ii ajuta pe producatorii de automobile sa reduca orice incetinire a cererii.


In timp ce vanzarile peste asteptari ale modelelor noi precum Austral si Dacia Jogger sunt o veste buna pentru Renault, investitorii se concentreaza pe performanta modelului complet electric Megane E-Tech, un model de piatra de temelie pentru oferta publica initiala planificata a companiei pentru vehiculul electric Ampere.


Renault si alti producatori de automobile europeni au fost sub presiune in acest an, dupa ce Tesla a redus agresiv preturile, punand Megane E-Tech in concurenta directa cu Tesla Model Y, cea mai vanduta masina din Europa in ultimul trimestru.


Noul ghid este „material mai bun” decat obiectivele anterioare ale companiei, a scris analistul Bernstein Daniel Roeska. Renault are acum „optiunea de a astepta momentul ideal” in ceea ce priveste oferta publica initiala Ampere, a spus acesta.


Sursa: renaultgroup.com


De asemenea, probabil ca retragerea IPO este o usoara intarziere a R5-ului electric, care va fi introdus acum in al treilea trimestru a anului viitor, cu cateva luni mai tarziu decat se astepta anterior.


Prima jumatate a anului viitor ar fi probabil cel mai bun moment pentru a lista Ampere, a declarat directorul financiar al Renault, Thierry Pieton. Anterior, compania a spus ca vanzarea de actiuni din unitatea Ampere ar putea avea loc inca de la sfarsitul anului 2023.


Renault realizeaza un plan de redresare ambitios care presupune impartirea afacerii in diverse entitati.


Compania a finalizat separarea operatiunilor sale de propulsie ca parte a unui plan de a imparti activele mostenite intr-o societate mixta cu Zhejiang Geely Holding Group din China si Saudi Aramco. Noua entitate de propulsie Renault incepe sa functioneze pe 1 iulie.


Renault este inca in negocieri cu partenerul de alianta japonez Nissan, cu care discutiile s-au accelerat in ultimul timp. Inchiderea unui acord de reechilibrare va avea loc cel mai devreme in al patrulea trimestru, a declarat Pieton.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA