Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Dacia va participa la raliul Dakar din 2025 si va folosi e-carburanti

Marca low-cost Dacia a Grupului Renault va colabora cu Prodrive si Aramco pentru a participa la cursa de aventura in desert.



Sursa: topgear.com


Dacia va sponsoriza o echipa din fabrica care va participa la raliul Dakar in desert in 2025, ca o modalitate de a prezenta mobilitatea neutra din carbon folosind combustibili sintetici, a declarat directorul general al marcii, Denis Le Vot.


Inscrierile marcii Renault vor fi conduse de campionul francez de raliuri Sebastien Loeb si Christina Gutierrez din Spania, castigatoare de etapa si participanta de sapte ori la cursa de aventura.


„Dakar devine un laborator pentru mobilitatea cu emisii reduse de carbon”, a spus Le Vot, „si aceasta este tocmai misiunea Daciei”.


Le Vot nu a spus ce fel de masina va concura Dacia, dar a spus ca partenerul tehnic va fi Prodrive, o companie de curse care a construit intrari la Dakar pentru Volkswagen, Peugeot, Citroen, Toyota si altele. Mai multe detalii vor fi dezvaluite la inceputul anului viitor, a spus acesta.


Echipa va avea o cursa de testare in 2024, a spus el, cu o intrare oficiala in 2025.


Combustibilii sintetici vor fi dezvoltati si furnizati de Aramco, care va fi partener cu Renault Group si Geely intr-un proiect planificat pentru dezvoltarea si construirea de motoare cu ardere interna numita Horse.


CEO-ul Grupului Renault, Luca de Meo, a declarat ca e-combustibilii sintetici, care pot fi produsi folosind energie regenerabila, ar fi o potrivire buna pentru Dacia, o marca de buget despre care a spus ca va trece la complet electric „cat mai tarziu posibil”, pentru a mentine preturile scazute.


Uniunea Europeana a declarat recent ca va crea o exceptie pentru e-combustibili in reglementarile privind emisiile din 2035, care impun zero emisii pentru masinile noi vandute.


Sursa: motor1.com


Raliul Dakar a inceput ca cursa Paris-Dakar la sfarsitul anilor 1970, dar preocuparile de securitate din ultimii ani l-au mutat din Africa pe rute din America de Sud si acum, in Arabia Saudita.


Loeb, care a castigat numeroase campionate mondiale de raliuri cu Citroen, a spus ca raliul Dakar este acum principalul sau obiectiv si ca vrea sa „lupte pentru victorie” cu Dacia.


Echipa va include „abilitati interne” de la Renault Group, care sponsorizeaza echipe de Formula 1 si de curse de anduranta sub marca Alpine, a spus Le Vot.


Le Vot considera despre cursele Dakar ca se potrivesc, de asemenea, cu accentul recent al Dacia pe marketingul aventurii in aer liber, inclusiv noul concept car Manifesto, un buggy electric off-road.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA