Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mercedes CLE Coupe va inlocui coupe-urile Clasa C si E

Producatorul german de automobile premium lanseaza un singur model pentru a inlocui coupe-urile premium de dimensiuni medii si mari si va ramane cu Mercedes CLE.



Sursa: carmagazine.co.uk


Noul Mercedes CLE Coupe va inlocui atat Clasa C, cat si Clasa E Coupe cand va ajunge pe piata europeana in noiembrie, a spus Mercedes.


CLE Coupe are un ampatament cu 25 mm mai lung decat actualul C-Class Coupe, oferindu-i un interior mai spatios, iar Mercedes spune ca este cel mai mare coupe din segmentul de dimensiuni medii, la 4850 mm lungime (in comparatie, BMW Seria 4 Coupe are 4768 mm lungime).


Actualul C-Class Coupe are 4686 mm lungime in timp ce E-Class Coupe are 4835 mm lungime.


O versiune decapotabila va urma anul viitor.


Segmentul coupe premium din Europa, urmarit de Dataforce pentru Automotive News Europe, include o varietate de modele cele mai sportive, inclusiv Audi TT, Jaguar F-Type si Porsche 911 si 718, precum si coupe-uri mai traditionale, cum ar fi BMW Seria 4 si Coupe-urile Mercedes Clasa C si E.


Pana in aprilie, 911 a fost cel mai vandut cu un volum de 4.211 de unitati, Clasa C a fost pe locul patru cu 1.514 vanzari, iar Clasa E pe locul opt, cu 919 vanzari. Vanzarile totale au fost de 18.703, o crestere de 17% fata de aprilie 2022.


Segmentul cabriolet premium a fost mai mare, cu un total de 23.051 de vanzari.


Modelul CLE Coupe cu patru pasageri este construit pe platforma MRA-2 a Mercedes, productia incepand in aceasta vara la Bremen, Germania si ajunge la cumparatorii americani la inceputul anului viitor.


Grupurile de propulsie includ optiuni diesel si benzina cu sisteme mild hybrid de 48 de volti. Sistemul de tractiune integrala 4MATIC al Mercedes este disponibil pe modelele pe benzina.


Modelul 200 are un motor turbo pe benzina de 2,0 litri cu patru cilindri, cu emisii de 145 pana la 162 g/km si 204 CP, in timp ce modelul 300 are 258 CP de la acelasi motor de baza. Modelul de top, 450, are un motor cu sase cilindri de 3,0 litri si 381 CP.


O versiune hybrid plug-in este in curs de dezvoltare, spune Mercedes.


Caracteristicile de design includ un profil atletic cu o parte frontala aerodinamica inclinata inainte, o capota joasa si faruri LED plate. Un sistem optional de lumina digitala proiecteaza simboluri pe carosabil pentru a avertiza soferul in situatii deosebit de dificile.


Sursa: forbes.com


O linie de caractere merge de la far la oglinda si de la farul din spate la manerul usii. Spatele musculos are faruri LED din doua parti conectate printr-un element de design rosu inchis.


La interior, castigurile obtinute de la ampatamentul mai lung in comparatie cu Clasa C Coupe includ cu 10 mm mai mult spatiu pentru cap, cu 19 mm mai mult spatiu pentru umeri si coate si 72 mm mai mult spatiu pentru genunchi. Volumul portbagajului a crescut cu 60 de litri, spune Mercedes.


Ancoreaza cabina de pilotaj un grup de instrumente digital de 12,3 inchi si un afisaj central orientat spre portret de 11,9 inchi. O banda luminoasa trece de la consola centrala de-a lungul marginii inferioare a panoului de instrumente pana sub orificiile de aerisire exterioare de pe fiecare parte.


La fel ca noua Clasa E, Mercedes CLE Coupe are o noua arhitectura electronica si sistemul de infotainment MBUX de generatia a treia de la Mercedes. Aceasta ultima versiune a sistemului ofera o personalizare mai mare prin invatarea setarilor de confort utilizate frecvent de catre sofer si prin activarea rutinelor programabile, a spus Mercedes.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA