Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla doreste sa produca aproximativ 500.000 de vehicule electrice anual in India

Tesla ar putea folosi India ca baza de export pentru a expedia masini catre tarile din regiunea Indo-Pacific.



Sursa: oilprice.com


Tesla discuta cu guvernul indian o propunere de investitie pentru a infiinta o fabrica cu o capacitate anuala de aproximativ jumatate de milion de vehicule electrice, a informat Times of India, citand surse guvernamentale.


Compania, condusa de miliardarul Elon Musk, urmareste, de asemenea, sa foloseasca India ca baza de export pentru a expedia masini catre tarile din regiunea Indo-Pacific, se arata in raport.


Pretul de pornire pentru vehicule va fi de 2 milioane de rupii (24.400 USD), a adaugat raportul, care este mai mult decat dublu fata de cel mai ieftin vehicul electric din India, MG Comet, si cu jumatate de milion mai scump decat Tata Nexon EV, cea mai vanduta masina electrica din India.


Anul trecut, planurile Tesla de intrare in India au fost blocate dupa ce guvernul tarii a refuzat sa reduca taxele de import pe masinile sale. Tara percepe pana la 100% taxe de import pe vehiculele electrice.


India doreste ca Tesla sa produca vehicule la nivel local, dar compania a spus ca doreste sa-si exporte masinile mai intai in tara, astfel incat sa poata testa puterea cererii.


Sursa: teslarati.com


In eforturile reinnoite de a intra pe piata interna cu o schimbare de atitudine, Tesla a purtat discutii in mai cu oficialii cu privire la stimulentele oferite de guvern pentru productia de masini si baterii, a raportat Reuters.


Ministerul Indiei Comertului si Industriei conduce discutiile de aceasta data si spera sa incheie o „afacere buna”, mentinand in acelasi timp conditiile de concurenta echitabile, deoarece discutiile implica acum atat productia locala, cat si exporturile, a adaugat presa locala.


Intr-o intalnire cu Musk luna trecuta, premierul indian Narendra Modi l-a invitat pe producatorul auto sa faca o „investitie semnificativa” in tara.


Ministerul Comertului si Industriei, Tesla si Musk nu au raspuns imediat solicitarilor de comentarii ale Reuters.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA