Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Alpine isi urmeaza planurile cu o noua platforma EV

Piesa centrala a viitoarei strategii de masini sport a lui Alpine este propria sa platforma APP, un sasiu din aluminiu lipit care poate accepta o varietate de configuratii de baterii si motoare electrice precum si un motor cu ardere interna.



Sursa: topgear.com


Sasiul APP, dezvoltat intern de marca de masini sport a Renault, va sta la baza viitoarelor modele A110 si A310.


Alpine, marca de sport si curse a Grupului Renault, a dezvaluit recent ca APP (Alpine Performance Platform) va sta la baza urmatorului coupe sport A110 (asteptat pana in 2027), o versiune cabriolet, coupe A310 2+2 si alte modele viitoare neidentificate .


E-Ternite s-a bazat pe platforma din aluminiu a lui A110 si a folosit componente electrice  ale Grupului Renault. A reusit sa obtina performante si o dinamica de condus foarte asemanatoare cu A110 cu ardere interna, care este propulsat de un motor pe benzina de 1,8 litri care furnizeaza aproximativ 250 CP, au spus directorii.


„Nu a fost doar un concept unic. Ne-am dat seama rapid ca a fost mult mai mult decat atat”, a spus CEO-ul Alpine, Laurent Rossi. „Este de fapt cheia viitorului nostru, piatra de temelie a formatiei noastre.”


APP va avea o arhitectura electrica de 800 de volti, a spus Rossi, dar poate accepta si alte sisteme de propulsie, inclusiv potential un motor cu combustie alimentat de hidrogen pentru aplicatii de „ultra inalta performanta”. Este cu 200 kg mai usor decat platformele concurentilor, a spus Rossi, pentru a oferi lui A110 „usurinta si agilitate uimitoare”.


Configuratia bateriei este, de asemenea, flexibila. Urmatorul A110 va avea o baterie mare in spatele scaunelor si una mai mica in fata plansei de bord, in timp ce A310 va avea o baterie sub podea, precum si in spatele scaunelor si un al doilea motor in fata pentru tractiune integrala.


Modelele viitoare ar putea include masini cu patru usi sau un crossover cu roti mai mari, a spus Alpine.


Masinile construite pe platforma pot avea lungimea de la 4300 la 4850 mm, cu o inaltime de 1300 la 1550 mm. Puterea de iesire pentru modelele planificate variaza de la 250 la 500 de kilowati, dimensiunea bateriei este planificata sa fie de 77 pana la 100 de kilowati/ora.


Sursa: alpine-cars.co.uk


Masinile bazate pe APP vor fi construite la mica fabrica Renault din Dieppe, nordul Frantei. Fabrica are aproximativ 350 de muncitori cu o productie maxima de aproximativ 6.000 de masini anual iar Alpine se asteapta sa vanda aproximativ 4.200 de A110 in acest an.


De Meo a spus ca fabrica din Dieppe va continua sa functioneze „la epuizare” pentru a produce A110 si viitoarele modele bazate pe APP, dar nu a comentat despre alte site-uri potentiale. De asemenea, nu a discutat despre potentialele volume pentru platforma, desi directorii Alpine au estimat vanzari totale de peste 100.000 anual pana in 2030.


Un viitor potential concurent pentru A110 electric este urmatorul Porsche 718, care va avea in 2025 un model complet electric, care va fi sustinut de Premium Platform Electric (PPE) al Grupului Volkswagen.


Porsche planuieste o arhitectura de 800 de volti pentru PPE la fel ca platforma lui Alpine, este scalabil: de la masini mici la mijlocii, cu ecartament variabil, garda la sol si ampatament. Modelele PPE vor avea bateriile sub podea, cu o putere maxima anuntata de 475 kW si dimensiunea bateriei de pana la 100 kWh.


In plus fata de viitoarele modele 718, echipamentele de protectie vor sta la baza urmatorului SUV Porsche Macan.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA