Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Volvo inregistreaza cerere solida dupa scaderea veniturilor din T2

Volvo a declarat ca profitul ridicat de anul trecut a fost un exercitiu contabil unic, nerecurent, de la listarea marcii Polestar.



Sursa: theguardian.com


Volvo Cars a raportat o scadere cu 54% a profitului operational al doilea trimestru, deoarece profitul din perioada anului trecut a fost stimulat de un castig unic si a prognozat o cerere sanatoasa pentru vehiculele sale, in ciuda presiunilor de pret.


Volvo, detinuta majoritar de compania chineza Geely Holding, a declarat despre castigurile inainte de dobanzi si impozite (EBIT) ca au scazut la 5,0 miliarde de coroane suedeze (488,62 milioane de dolari) de la 10,8 miliarde de coroane cu un an in urma.


Compania a spus ca motivul pentru profitul mare de anul trecut a fost un exercitiu contabil unic nerecurent de la listarea Polestar. Excluzand asocierile in participatiune si asociatii, EBIT-ul sau din al doilea trimestru pentru 2023 a crescut la 6,4 miliarde de coroane fata de 4,6 miliarde cu un an in urma.


Volvo a declarat ca performanta sa de vanzari a fost determinata de productia imbunatatita si ca se asteapta ca oferta si cererea sa continue sa se normalizeze pe pietele mai largi.


Compania a adaugat ca normalizarea ar aduce unele presiuni suplimentare asupra preturilor, dar ca cererea pentru masinile sale era de asteptat sa fie ridicata, in ciuda ratelor mari ale dobanzilor care constrang clientii si piata generala.


Producatorii de automobile precum Volvo au inceput sa iasa incet dintr-o perioada extinsa de minusuri in lantul de aprovizionare, nu in ultimul rand lipsa de cipuri si perturbarile de productie in China, care au afectat productia si au crescut costurile.


Sursa: volvocars.com


In timp ce inflatia in crestere si preturile mai mari la materiile prime precum litiul au avut, de asemenea, o greutate, Volvo a inregistrat o cerere puternica pentru modelele sale, care isi propune sa fie complet electrice pana la sfarsitul deceniului.


„Marjele companiei la masinile complet electrice au fost afectate in aceasta perioada, deoarece litiul folosit in aceste masini a fost obtinut atunci cand preturile au atins varful la sfarsitul anului 2022″, a spus Volvo.


Compania cu sediul in Goteborg a adaugat ca pentru a doua jumatate a anului 2023 va beneficia de preturi mai mici la litiu, precum si de preturi crescute pentru unele dintre masinile sale complet electrice si ca urmare, se asteapta ca marjele vehiculelor sale electrice sa se imbunatateasca in trimestrele urmatoare.


Volvo si-a reiterat indrumarile privind cresterea solida cu doua cifre a vanzarilor retail pentru intregul an.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA