Aproape Masini

Acum avem si magazin online

McLaren se va concentra mai mult pe profitabilitate

Producatorul de supercaruri McLaren are nevoie de un SUV care sa se potriveasca cu Ferrari si Bentley, dar trebuie, de asemenea, sa atenueze pierderile.



Sursa: cars.mclaren.com


McLaren nu va lansa primul sau SUV inainte de 2028, deoarece producatorul britanic de supercaruri prioritizeaza revenirea la profitabilitate, a declarat CEO-ul Michael Leiters.


Compania urmeaza rivalii mai mari Ferrari, Aston Martin, Lamborghini si Bentley care au lansat deja SUV-uri.


„Nu vom intra in acest segment inainte de a fi pe un drum stabil pentru ca afacerea noastra de baza sa fie profitabila”, a declarat Leiters pentru Automotive News Europe in marginea Festivalului de viteza de la Goodwood . „2028 este cea mai devreme data de lansare pe care mi-o pot imagina astazi”, a spus el.


La fel ca Ferrari cu Purosangue, McLaren se fereste de descrierea SUV-ului pentru un vehicul nou planificat. Compania prefera sa foloseasca termenul „performanta comuna” pentru a indica capacitatea suplimentara de transport de pasageri a viitorului model.


Leiters a sugerat ca SUV-ul va fi primul McLaren care va fi complet electric. Pentru supercarurile sale, compania va continua sa se concentreze pe combustie sau putere hibrida.


„Tehnologia EV astazi pentru o supermasina nu este matura”, a spus Leiters. Tehnologia bateriei pentru a crea o masina sport suficient de usoara pentru a satisface McLaren nu va ajunge pana la sfarsitul deceniului, a adaugat acesta.


McLaren se va concentra pe cresterea veniturilor sustenabile cu coupe-ul hybrid Artura si coupe-ul 750S V-8, precum si cu oferte speciale cu volum mai mic, cum ar fi hypercarul cu un singur loc alimentat Solus V-10.


SUV-urile au oferit companiilor de ultralux o crestere solida a veniturilor.


De exemplu, in primul trimestru, SUV-ul Bentayga a reprezentat 42% din vanzarile Bentley, in timp ce Lamborghini Urus a reprezentat peste jumatate din vanzarile marcii in aceeasi perioada.


Pierderea McLaren Automotive Group a crescut la 335 de milioane de lire sterline (433 de milioane de dolari) in 2022, in crestere fata de o pierdere de 136 de milioane de lire sterline cu un an mai devreme, deoarece compania se straduia sa-si lanseze modelul principal Artura V-6 hybrid plug-in pe fondul constrangerilor lantului de aprovizionare.


Artura se confrunta in continuare cu intarzieri in SUA, cea mai mare piata globala a McLaren.


Sursa: pangaea-magazine.com


McLaren a vandut 2.188 de masini in 2022, mai putin de jumatate din performanta sa record de vanzari in 2018, cand a avut 4.806 de vanzari.


McLaren Group, care include filiala de curse de Formula 1 a companiei, este in proces de a strange mai multi bani de la cel mai mare actionar al sau Mumtalakat, fondul suveran de avere din Bahrain.


Compania asteapta ca Mumtalakat sa aprobe si sa finanteze un plan de afaceri care se extinde pana la sfarsitul deceniului.


„Am prezentat planul consiliului de administratie si actionarilor. Actionarii nostri sunt incantati de asta”, a spus Leiters.


In iunie, Mumtalakat a cumparat actiuni si bonuri in valoare de 400 de milioane de lire sterline la McLaren de la Fondul de Investitii Publice (PIF) din Arabia Saudita si Ares Management in iunie, investind impreuna 400 de milioane de lire sterline in 2021.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA