Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Porsche 911 va fi singurul supravietuitor al modelelor cu ardere ale producatorului

Planurile de electrificare ale producatorului auto au fost urmarite indeaproape din cauza investitiei sale in e-combustibili si al Porsche 911.



Sursa: motor1.com


Porsche are un plan de a-si electrifica treptat gama de masini, astfel incat vehiculele electrice sa reprezinte 80% din vanzari pana in 2030 si isi propune sa faca din emblematicul sau 911 singurul model de motor cu combustie interna ramas in picioare, a spus un director executiv.


Planurile producatorului german de automobile de lux au fost urmarite indeaproape, inclusiv de ecologisti, din cauza investitiilor sale in e-combustibili si pentru ca UE sa permita vanzarile de astfel de vehicule dupa 2035.


Porsche, care nu a conturat anterior planuri de a avea in cele din urma un singur model de motor cu combustie, este vazuta ca fiind strans asociata cu combustibilii electronici din cauza unei investitii in compania energetica chiliana HIF Global.


Producatorul auto isi va electrifica SUV-ul compact Macan, urmat de masinile sport 718 Cayman si Boxster si apoi de SUV-ul Cayenne, a declarat liderul echipei Porsche e-fuels, Karl Dums.


911, reprezentand 13% din vanzari in 2022, este o exceptie. „Strategia noastra este, in primul rand, trecerea la mobilitatea electrica si vom produce 911 cat mai mult posibil cu un motor cu ardere”, a spus Dums.


Planurile Porsche pentru vehicule electrice si investitiile in combustibili electrici sunt separate, a spus el.


E-combustibilul este fabricat din dioxid de carbon captat si hidrogen produs din surse regenerabile, atunci cand arde, reemite CO2, ceea ce sustinatorii spun ca il face neutru din punct de vedere al carbonului.


Dums a spus ca e-combustibilul HIF Global se adreseaza mai mult industriei aviatiei si vehiculelor grele, deoarece masinile de pasageri vor deveni aproape toate electrice.


Sursa: porsche.com


Expertii in domeniul auto si in afaceri au spus ca e-combustibilii vor fi utilizati numai in modele de nisa, de ultima generatie. Principalii producatori de automobile vor evita probabil noile modele cu combustibil electric dupa 2035, care au angajat deja 1,2 trilioane de dolari pentru electrificare.


Prin comparatie, startup-urile e-fuel concentrate in principal pe combustibil de aviatie au atras mai putin de 1 miliard de dolari in investitii, potrivit Pitchbook.


La fel ca si Porsche, Ferrari a sustinut o scutire a UE pentru combustibili electronici, care nu a fost inca finalizata, dar inca spune ca 80% dintre modelele sale vor fi electrice sau hibride pana in 2030.


Unii producatori de automobile mai mici doresc, de asemenea, sa vanda modele de lux, de inalta performanta, cu combustibil electronic clientilor suficient de bogati pentru a-si permite combustibilul scump, care astazi poate costa pana la 10 lire sterline (12,90 USD) pe litru.


Masinile cu trei si patru roti ale Morgan Motor sunt fabricate manual in Malvern, Anglia, si putine lucruri s-au schimbat in exterior la masinile, care se vand cu peste 100.000 de dolari, din epoca World Two.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA