Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW va folosi tehnologia Xpeng G9 pentru doua noi vehicule electrice din China

Grupul VW a anuntat, de asemenea, planuri de cooperare ulterioara intre Audi si SAIC pentru vehiculele electrice premium.



Sursa: arenaev.com


Grupul Volkswagen intentioneaza sa investeasca 700 de milioane de dolari in Xpeng si sa dezvolte in comun vehicule electrice in China, in timp ce producatorul german de automobile lupta pentru a opri o scadere a vanzarilor pe cea mai importanta piata a sa.


Grupul VW va detine in cele din urma un pachet de 4,99% printr-o majorare de capital si va primi un loc in consiliul de observator, a declarat VW intr-un comunicat.


Grupul VW si Xpeng vor dezvolta doua vehicule electrice medii alimentate cu baterie pentru marca VW, bazate pe platforma G9 „Edward” a Xpeng. Masinile vor fi lansate in China incepand cu 2026.


„Parteneriatul ne ofera o oportunitate excelenta de a dezvolta o oferta de produse adaptata clientilor chinezi din China pentru China”, a declarat CEO-ul Grupului VW, Oliver Blume.


„Vrem sa umplem punctele albe de pe harta produselor noastre. Pentru a face acest lucru, vom selecta cele mai bune tehnologii ale noastre si le vom combina cu platformele potrivite”, a spus el. Masinile dezvoltate in comun vor avea un design VW, vor conduce ca un VW si se vor simti ca un VW, a spus Blume.


„Vom stabili detaliile tehnice in saptamanile urmatoare”, a spus el.


Sursa: cnbc.com


Platforma Edward este o generatie mai veche a tehnologiei Xpeng, formand baza modelelor G9 si P7 ale startup-ului.


Cele mai recente modele ale sale, cum ar fi noul G6, sunt construite pe arhitectura Smart Electric Platform Architecture (SEPA) 2.0, prezentata in aprilie la Salonul auto de la Shanghai.


Xpeng este unul dintre producatorii mai mici din spatiul EV din China. Vanzarile sale au scazut cu 40% in prima jumatate a anului, dar pariaza pe noul sau crossover G6, cu un pret cu 20% mai mic decat modelul Y al Tesla si echipat cu cel mai recent software al companiei, pentru a stimula cresterea.


Sistemul avansat de asistenta pentru sofer XNGP de la Xpeng, modernizat in martie a acestui an, este similar cu tehnologia Tesla Full Self-Driving pe care producatorul auto american a lansat-o acum patru ani, dar inca nu a facut-o disponibila in China.


Grupul VW a anuntat, de asemenea, planuri de cooperare ulterioara intre filiala sa Audi si SAIC Motor, inclusiv modele dezvoltate in comun si o noua platforma, dar nu a furnizat detalii sau o cronologie.


Parteneriatul Audi cu SAIC va acoperi vehiculele electrice premium si va incepe cu modele dintr-un segment in care marca nu este inca reprezentata in China, a spus producatorul auto.


Ambele acorduri sunt pentru dezvoltarea comuna viitoare de noi platforme locale pentru urmatoarea generatie de vehicule inteligente, complet conectate, a spus Grupul VW.


Seful Grupului VW China, Ralf Brandstaetter, a declarat ca parteneriatele vor optimiza semnificativ costurile de dezvoltare si achizitii.


Vanzarile de vehicule electrice ale companiei germane in China au scazut in prima jumatate pe o piata care a crescut cu 20%.


Grupul VW l-a inlocuit luna trecuta pe CEO-ul Audi, partial pentru ca vrea sa opreasca vanzarile in scadere, in tara. Brandul premim s-a confruntat cu intarzieri in dezvoltarea unei noi platforme EV, impiedicandu-i capacitatea de a concura.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA