Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis si VW lupta pentru suprematia carburantilor cu etanol

Stellantis intentioneaza sa inceapa sa produca primele sale vehicule hibride flexibile alimentate cu etanol si electricitate in Brazilia pana in 2024, intr-un efort de a iesi inainte in competitia pentru piata de vehicule electrice din cea mai mare economie a Americii Latine.



Sursa: autoevolution.com


Aproximativ 60% din vanzarile producatorului auto in Brazilia pana in 2030 vor fi de vehicule cu tehnologie hibrida biocombustibili, a declarat presedintele Stellantis pentru America de Sud, Antonio Filosa.


Stellantis are trei prototipuri care combina motoare electrice cu etanol si unul pur electric, potrivit lui Antonio Filosa, presedintele grupului in America de Sud.


„Brazilia are o piata mare de automobile, o flexibilitate pe care nimeni nu o are si care trebuie folosita”, a spus Filosa la centrul de dezvoltare al grupului din Betim, Minas Gerais. „Avem mai multe tehnologii si importam putine componente. Cu asta, vom avea o competitivitate mai mare.”


Producatorii auto mondiali se intrec pentru cine va putea pune pe primul loc solutia care combina etanolul si electricitatea pe strazile braziliene. Volkswagen intentioneaza sa introduca un total de 15 vehicule electrice si cu combustibil flexibil pana in 2025, ca mai apoi sa urmeze modelele hibride.


Sursa: bloomberg.com


Tehnologiile EV vor trebui sa concureze cu masinile cu combustibil flexibil alimentate cu un amestec de benzina si etanol care sunt foarte populare in Brazilia.


Vanzarile de vehicule hibride sau pur electrice in Brazilia au reprezentat doar 2,5% din totalul vanzarilor de vehicule anul trecut, potrivit grupului de lobby al sectorului Anfavea.


Se asteapta ca tehnologiile sa atinga 7% din vanzarile de vehicule usoare pana in 2030, mult mai putin decat media mondiala estimata de 37%, potrivit Bright Consulting.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA