Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mazda CX ajuta producatorul de automobile sa ajunga la profit

Mazda a revenit la profit in ultimul trimestru, deoarece livrarile in plina expansiune din SUA de crossovere precum CX-50 si CX-90 l-au ajutat pe producatorul de automobile sa inverseze o pierdere din anul precedent si sa puna marca pe ritm ascendent, pentru noi vanzari record, in SUA.



Sursa: mazda.ca


Profitul operational a crescut la 30,0 miliarde de yeni (207,5 milioane de dolari) in primul trimestru fiscal al companiei incheiat pe 30 iunie, eliminand o pierdere operationala de 19,5 miliarde de yeni (134,9 milioane de dolari) cu un an mai devreme, a declarat compania intr-un comunicat.


Venitul net s-a dublat cu peste 37,2 miliarde de yeni (257,3 milioane de dolari), de la 15,0 miliarde de yeni (103,8 milioane de dolari), deoarece veniturile au crescut cu 72%, intr-o perioada de trei luni.


Vanzarile globale s-au extins cu 32%, pana la 309.000 de vehicule in acest trimestru, crescand cu 61% in livrarile din America de Nord pana la 128.000 de vehicule.


America de Nord a reprezentat aproape jumatate din volumul global al Mazda in perioada aprilie-iunie. Vanzarile in Europa, a doua cea mai mare piata a Mazda, au crescut cu 46%, pana la 44.000 unitati.


In anuntarea rezultatelor financiare trimestriale miercuri, nou-numitul CFO Jeffrey Guyton a atribuit cresterea partial la trecerea Mazda catre un portofoliu de produse mai profitabil.


Un nou val de crossovere de dimensiuni mari, cum ar fi CX-90 pentru America de Nord si CX-60 pentru Europa si Japonia, obtin aproximativ dublu profit pe unitate fata de vehiculul mediu al Mazda, a spus el.


Livrarile au fost deosebit de rapide in SUA, unde CX-90 si CX-50 ancoreaza o gama reimprospatata de crossover. Mazda se asteapta ca impulsul sau de vanzari din SUA sa castige viteza datorita cresterii ofertei dupa inceperea productiei in doua schimburi la uzina de asamblare din Alabama in iulie.


„Dealerii nostri sunt foarte incantati de ambele oportunitati”, a spus Guyton despre vehiculele de dimensiuni mari si productia crescuta de la fabrica din Huntsville care produce CX-50.


Sursa: motortrend.com


Mazda doreste ca CX-90 sa „proceseze” clientii existenti intr-o categorie de pret mai mare, in acelasi timp, deturnand clientii de la marcile premium cu un pret mai mic.


Adaugarea unui CX-70 ceva mai mic pentru SUA este de asteptat sa stimuleze si mai mult vanzarile.


Mazda se asteapta acum ca volumul din SUA sa atinga 367.000 de vehicule in acest an fiscal, doar sub nivelul maxim de 379.843 de unitati stabilit in 1986. „Este aproape un record din toate timpurile”, a spus Guyton.


Privind in perspectiva, Mazda si-a mentinut neschimbate perspectivele de castig pentru anul fiscal curent care se incheie la 31 martie 2024. A spus ca productia ar trebui sa creasca pe baza ofertei stabilizate de semiconductori, dar a mentionat ca o consolidare a yenului japonez ar trebui sa erodeze venitul net global.


Se estimeaza ca profitul operational va creste cu 27%, pana la 180,0 miliarde de yeni (1,25 miliarde de dolari), in timp ce venitul net va scadea cu 9%, pana la 130,0 miliarde de yeni (888,3 milioane de dolari).


Vanzarile cu amanuntul la nivel mondial au crescut cu 17%, pana la 1,3 milioane in anul fiscal curent.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA