Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Li Auto isi propune sa vanda mai mult decat BMW, Mercedes si Audi

Li Auto din China vizeaza o livrare lunara de 40.000 de masini in ultimul trimestru al anului 2023.



Sursa: carexpert.com.au


Li Auto isi propune sa vanda mai mult decat producatorii germani de automobile BMW, Mercedes-Benz si Audi in China in 2024, in timp ce viitorul producator de automobile chinez accelereaza lansarea de noi modele si creste productia.


„Ne straduim sa devenim marca de masini premium numarul 1 din China in 2024 in ceea ce priveste vanzarile”, le-a spus Li Xiang, CEO-ul Li Auto, investitorilor, adaugand ca ar putea fi realizata o livrare lunara de 40.000 de unitati in trimestrul al patrulea dupa o accelerare a productiei.


Fondata in 2015, Li Auto va lansa primul sau model electric cu baterie MEGA la sfarsitul acestui an si se asteapta ca acesta sa fie modelul cel mai vandut dintre toate masinile cu preturi de peste 500.000 de yuani (69.315 USD) cu toate tipurile de combustibili in China, a spus Li.


Li Auto ofera in prezent un crossover cu sase locuri, impreuna cu doua alte sase locuri L9 si L8 si un crossover cu cinci locuri, L7.


Compania va lansa patru modele noi anul viitor, inclusiv trei vehicule electrice, a spus el.


Un razboi al preturilor inceput de Tesla in ianuarie a fortat startup-urile chineze de vehicule electrice precum Nio si Xpeng sa se confrunte cu scaderi ale vanzarilor si pierderi in crestere in prima jumatate a anului.


Sursa: barrons.com


Dar Li Auto a reusit sa castige cota de piata in segmentul masinilor cu preturi de peste 300.000 de yuani si sa creasca profiturile in acest an cu patru vehicule hibride cu gama extinsa care vizeaza utilizatorii familiei.


Compania a inregistrat un venit net pozitiv pentru a treia oara consecutiv in al doilea trimestru, care a inregistrat o crestere de 147% fata de venitul net din primul trimestru.


A livrat 173.251 de masini in primele sapte luni ale acestui an, in crestere cu 145% fata de aceeasi perioada a anului in urma.


Compania vizeaza livrari de peste 100.000 de vehicule in al treilea trimestru.


Vanzarile lunare ale BMW, Mercedes si Audi, care se vand la reduceri mari prin dealeri in acest an, au variat intre 31.500 si respectiv, 70.000 de unitati in prima jumatate a anului, potrivit datelor de la Asociatia Producatorilor de Automobile din China.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA