Aproape Masini

Acum avem si magazin online

JLR va revizui gama Discovery

JLR (fostul Jaguar Land Rover) lucreaza pentru a defini un rol viitor pentru marca sa Discovery, care se vinde lent si care a fost eclipsata de succesul Defender al producatorului auto.



Sursa: landrover.ro


Cererea pentru SUV-urile Discovery si Discovery Sport a scazut vertiginos, in timp ce Defender a devenit cel mai bine vandut dupa relansarea sa in 2020 ca un vehicul de lux in comparatie cu modelul utilitar original de dupa Al Doilea Razboi Mondial.


Introdus pentru prima data in 1989 ca punte intre off-roader-ul Defender si Range Rover de lux, interesul fata de Discovery a scazut in ultimii ani.


„Nu exista niciun dubiu: Discovery nu are performante la acelasi nivel cu celelalte doua [Range Rover si Defender]”, a declarat directorul JLR Adrian Mardell pentru revista Autocar .


Mardell a spus ca o echipa lucreaza acum la o restructurare care ar ajuta compania sa repozitioneze cu succes Discovery in asa-numita House of Brands a JLR.


„Trebuie sa cream un model de design si de afaceri care sa aiba succes”, a spus Mardell.


JLR si- a reorganizat portofoliul de produse in patru marci: Range Rover, Defender, Discovery si Jaguar.


Discovery a fost modelul Land Rover cel mai prost vandut in trimestrul incheiat la 30 iunie, cu vanzari globale de 4.354 de unitati. Discovery Sport, legat de compacta Range Rover Evoque, a fost al doilea model Land Rover cel mai lent vandut in trimestru, cu 7.022 de unitati vandute.


Defender a fost cel mai mare vanzator al JLR cu 27.616 de unitati vandute, arata cifrele companiei.


Marca Discovery este problematica in cadrul JLR, deoarece accentul sau pe spatiul si caracterul practic pentru familie este acoperit si de Defender.


JLR va extinde gama actuala Defender pentru a include o versiune electrica cu baterie si va crea un Defender mai mic pe noua platforma electrica EMA, dupa cum a declarat compania.


Sursa: businesstoday.com.my


Un inlocuitor pentru Range Rover Evoque este, de asemenea, asteptat pe platforma EMA, au spus analistii.


Urmatorul Defender de dimensiuni mari va sta pe aceeasi platforma MLA ca Range Rover si Range Rover Sport.


JLR a revenit la profitabilitate printr-o strategie de concentrare pe SUV-uri mai mari, cu marje mai mari, cum ar fi Range Rover, Range Rover Sport si Defender.


De asemenea, compania isi finalizeaza reinventarea Jaguar-ului, care se va muta in spatiul ultralux cu o gama complet electrica.


Jaguar este cel mai problematic brand al JLR, cu „nici niciun fel de capital”, a declarat Gerry McGovern, Chief Creative Officer, la ziua investitorilor.


McGovern conduce o revizuire de proiectare, lansarea a trei modele care promit sa fie o „copie a nimicului”, incepand cu un GT cu patru usi in 2025.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA