Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ford increzator in planurile EV in ciuda provocarilor

Ford spune ca o platforma de a doua generatie va fi cheia pentru ca afacerea sa cu vehicule electrice sa fie profitabila.



Sursa: thedrive.com


Ford Motor poate pierde bani pentru fiecare vehicul electric pe care il vinde, iar marca sa de lux Lincoln s-ar putea sa-si regandeasca strategia de vehicule electrice, dar producatorul auto continua cu planuri de crestere ambitioase.


Ford a declarat recent ca va pierde cu aproximativ 4,5 miliarde de dolari mai mult decat se astepta in acest an pe unitatea sa de afaceri EV, numita Model e. Compania inca intentioneaza sa atinga o rata anuala de constructie de 400.000 de vehicule electrice, dar acest termen este acum intarziat.


Se va intampla candva in 2024 in loc de anul acesta, spune acum Ford. Tot cu intarziere nedeterminata este si obiectivul sau de productie de 2 milioane de vehicule electrice dupa 2026.


In mod esential, totusi, Ford spune ca inca se asteapta sa obtina marje de 8% la vehiculele electrice in 2026. Cheia acestui obiectiv este o platforma EV de a doua generatie, care va sprijini un pick-up de dimensiuni mari construit la Blue Oval City din Tennessee si o platforma in Canada.


Noua platforma va fi utilizata pentru vehiculele electrice vandute in Europa, dar nu a fost inca decisa nicio cronologie, a declarat Martin Sander, seful afacerii electronice a producatorului auto in Europa.


CEO-ul Ford, Jim Farley, a declarat ca produsele de urmatoarea generatie vor fi mai putin complexe de asamblat decat actualele vehicule electrice Ford si vor fi mai actualizate cu software care poate creste marjele de profit prin servicii de abonament.


Sursa: media.ford.com


Vehiculele electrice actuale F-150 Lightning, Mustang Mach-E si E-Transit, sunt de asteptat sa joace roluri cheie, iar Ford insista ca cererea ramane puternica chiar daca stocurile cresc odata cu productia.


„Desi calea catre profitabilitatea sustenabila ar putea sa nu arate exact la fel cum credeam anterior, suntem increzatori in capacitatea noastra de a livra printr-un design de produs mai eficient, eficienta a costurilor si cresterea in software si servicii, care va continua sa se accelereze.”  a spus Farley.


„Asa cum am demonstrat in ultimii cativa ani, vom continua sa fim concentrati pe o alocare disciplinata a capitalului si, in cele din urma, sa oferim o amprenta de vehicule electrice lider si profitabila, care ne ofera flexibilitatea de a ne extinde in functie de cererea clientilor.”


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA