Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Xpeng se va extinde in Germania, Franta si Marea Britanie

Mutarea in Germania marcheaza un moment important in ambitiile Xpeng in Europa, dupa lansarea pe piete mai mici, mai prietenoase cu vehiculele electrice.



Sursa: wired.com


Start-up-ul chinezesc Xpeng va incepe vanzarile in Germania, Franta si Marea Britanie in 2024.


Xpeng, vinde deja pe pietele scandinave si in Tarile de Jos.


Producatorul auto isi va vinde SUV-ul mediu G6, SUV-ul mare G9 si berlina mare P7 in Germania si Franta si va dezvolta o versiune cu volan pe dreapta a lui G6 pentru Marea Britanie.


Mutarea in Germania marcheaza un moment important in ambitiile Xpeng in Europa, dupa lansarea pe piete mai mici, mai prietenoase cu vehiculele electrice, a declarat Brian Hu, presedintele Xpeng, la salonul de mobilitate IAA de la Munchen.


„Germania este cea mai importanta piata in functie de dimensiune si de standardele stabilite de toti producatorii de automobile”, a spus Hu. „Succesul in Germania va defini succesul nostru in Europa continentala”, a adaugat acesta.


Desi compania a urmat-o pe Tesla in multe privinte ale dezvoltarii vehiculelor sale digitale, nu a copiat abordarea de vanzare directa a Tesla si, in schimb, a creat parteneriate cu grupurile de dealeri locali.


Xpeng s-a lansat in Europa in Norvegia cu SUV-ul electric compact G3 in 2020, dar de atunci s-a concentrat pe modele mai mari, mai premium, cum ar fi G9 si P7, dupa extinderea in Suedia, Danemarca si Tarile de Jos.


Sursa: arenaev.com


Livrarile G9 tocmai au inceput in Europa, a spus Hu.


Xpeng a captat atentia globala in iulie, cand Grupul VW a declarat ca va lua o actiune de 4,99% din companie pentru a-si mentine pozitia in China fata de rivalii autohtoni mai ageri.


VW va investi aproximativ 700 de milioane de dolari in Xpeng si va ocupa un loc in consiliul de administratie al companiei. Parteneriatul va incepe cu dezvoltarea comuna a doua vehicule electrice mai mari destinate exclusiv Chinei, care vor fi vandute de marca VW.


Cele doua vehicule electrice vor fi bazate pe platforma G9 „Edward” a Xpeng. Masinile vor fi lansate in China incepand cu 2026.


„Parteneriatul ne ofera o oportunitate excelenta de a dezvolta o oferta de produse adaptata clientilor chinezi din China pentru China”, a declarat CEO-ul Grupului VW, Oliver Blume, in iulie.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA