Aproape Masini

Acum avem si magazin online

5 vedete ale salonului auto IAA Munchen

Noile modele si concepte de la Mercedes, BMW si VW au fost cele mai importante debuturi la spectacol IAA Mobility Munchen, in timp ce marcile chineze BYD si Avatr au facut si ele senzatie.



Sursa: topgear.com


Salonul auto IAA Mobility din Munchen, a prezentat o gama de masini noi importante, oferind fanilor expozitiilor auto speranta ca formatul ar putea revigora in Europa.


Audi, BMW, Mercedes-Benz, Mini, Renault, Seat, Volkswagen, precum si noul venit chinez Avatr, au fost printre cei care au dezvaluit masini noi, in timp ce producatorii de automobile chinezi BYD, Dongfeng Forthing, Leapmotor, Seres si Xpeng au folosit evenimentul pentru face anunturi despre extinderea lor europeana.


Acestea au fost cele cinci masini care au atras atentia in Munchen.


Mercedes si-a construit Conceptul CLA Class propriul showroom cu doua etaje, fara ferestre, in inima orasului Munchen, unde atmosfera era mai mult prezentare de moda decat prezentare auto. Un afisaj luminos al masinii in sine a aratat utilizarea pe scara larga a LED-urilor pe grila, acoperis si in interiorul habitaclului, care are „eleganta asemanatoare unui spa”, potrivit producatorului auto.


Spre deosebire de alte concepte de la eveniment, Clasa CLA a folosit intens cromul. Masina a prezentat o berlina electrica compact pe noua platforma MMA (Mercedes-Benz Modular Architecture), care introduce pentru prima data tehnologia de 800 de volti in cadrul marcii pentru o incarcare mai rapida, precum si o utilizare mai eficienta a energiei. Mercedes a sustinut un consum de electricitate de 8,4 km (5,2 mile) pe kilowatt ora, un echivalent pe care l-a spus despre asa-numita masina de 1 litru, referindu-se la motoarele cu ardere superfrugale.


VW ID GTI


Contrar noilor veniti chinezi la IAA, VW a incercat sa demonstreze cu conceptul ID GTI hatchback ca nu exista niciun substitut pentru profunzimea marcii atunci cand vine vorba de a aduce clientii in calatoria cu vehiculul electric.


GTI a prezentat o versiune sportiva a masinii mici complet electrice de la VW, care va avea loc in 2025, potential numita ID2, dar s-a asigurat ca exista o multime de legaturi de design catre catalogul extins de modele GTI al VW, incepand cu prima generatie Golf de la 1976. Referintele au inclus o versiune a scaunelor originale cu model tartan, precum si grila cu rame rosie.


Designul, prezentat duminica seara de noul sef de stil VW, Andreas Mindt, a fost mai degraba sigur decat provocator, dar este probabil pasul potrivit pentru a convinge cumparatorii mai conservatori sa renunte la masinile cu motor cu combustie. Modelul GTI va fi, de asemenea, cheia pentru ca Volkswagen sa obtina marje decente la masinile sale electrice mici, care vor incepe de la 25.000 de euro.


BMW a construit mai mult de un exemplu al conceptului sau Vision Neue Klasse pentru a-si putea etala viitorul atat la complexul targului din Munchen (Messe Muenchen), cat si la standul sau mai orientat spre public, construit in centrul orasului Munchen.


Aclamatii au abundat pentru masina, care prezinta o noua berlina de dimensiuni medii pe platforma electrica Neue Klasse, care va avea loc in 2025. Stalpii subtiri  au amintit berlinele BMW din anii 1960 si 1970, in timp ce grila reimaginata a redus o caracteristica de care unii se temeau ca doar va deveni mai mare. Suprafetele mate si interiorul plin de material textil au prezentat o noua estetica de lux care pune distanta clara intre BMW si rivalul premium Mercedes.


BYD se autoproclama cel mai mare producator de vehicule cu energie noua (NEV) din lume (inclusiv hybrid plug-in) si a fost un mare sustinator al spectacolului de la Munchen, cu un stand mare in centrul principal de conferinte si mai multe locatii satelit din oras.


Cea mai noua masina care a debutat a fost SUV-ul mediu Seal U, care se alatura berlinei Seal in prima jumatate a anului 2024, dar intr-un stil de caroserie mai potrivit gusturilor europene. Masina are aceleasi caracteristici de stil de baza, dar arata putin mai putin tehnica, putin mai robusta si putin mai anonima.


Pretul Seal U este de asteptat sa creasca de la 42.990 de euro taxe BYD pentru berlina de baza din Germania, dar autonomia este competitiva cu 420 km (261 mile) pentru modelul Comfort de baza cu o baterie de 72 de kilowati/ora, crescand la 500 km pentru Design cu pachetul sau de 87 kWh.


Sursa: thedriven.io


Avatr, un startup chinezesc de vehicule electrice premium , a ales Munchen pentru a lansa a doua masina din gama sa „smart EV”, o berlina mare numit 12 (pronuntat „unu doi”). Berlina de 5000 mm lungime nu are luneta, extinzand capacul portbagajului din spate si dandu-i o forma mai fastback.


CEO-ul Tan Benhong a fost prezent pentru a prezenta masina la standul companiei la una dintre locatiile urbane ale IAA din piata Koenigsplatz. Acolo a pozat cu angajatii studioului de design al companiei din Munchen si a declarat pentru Automotive News Europe ca compania vizeaza vanzarile europene in termen de doi ani.


Avatr este un joint venture formidabil intre producatorul de automobile de stat Changan, liderul global de baterii CATL si gigantul tehnologic Huawei. Se asteapta ca masina sa foloseasca bateria de incarcare super rapida Shenxing anuntata recent de CATL, care poate adauga 400 km de autonomie in doar 10 minute de incarcare. Avatr a spus deja ca va fi unul dintre primii care vor folosi bateria.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA