Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vanzarile de masini in Europa au crescut cu 21% in august

Vanzarile de masini noi au crescut pentru a 13-a luna consecutiva in Europa, vehiculele electrice conducand la crestere inainte de a deveni cel mai recent punct focal al tensiunilor comerciale globale.



Sursa: theguardian.com


Inmatricularile de masini noi au crescut cu 21%, la 904.509 unitati in august, a anuntat miercuri asociatia industriala ACEA intr-un comunicat. Vanzarile de vehicule electrice s-au dublat inainte ca luna aceasta, Comisia Europeana sa deschida o investigatie antisubventie asupra masinilor electrice chinezesti.


Datele publicate de grupul european de comert auto ofera o fereastra limitata asupra dinamicii care a precipitat sonda.


Asociatia nu defalca vanzarile regionale in functie de tara de origine si nu detaliaza inregistrarile fiecarui producator in functie de grup motoare. Dar cererea puternica de vehicule electrice, care a depasit pentru prima data 20% din vanzarile din UE, arata de ce companiile chineze sunt din ce in ce mai dornice sa isi stabileasca un punct de sprijin pe piata.


Producatorii de automobile condusi de Volkswagen Group si Stellantis continua sa beneficieze de comenzile acumulate in timpul unei penurii prelungite de piese ca urmare a perturbarilor pandemiei. Acest impuls va fi testat de bancile centrale care vor ridica costul imprumuturilor pentru a domoli inflatia.


Cererea care depaseste oferta „s-ar putea inversa in a doua jumatate, pe masura ce productia de vehicule se normalizeaza si comenzile se diminueaza”, au declarat analistii Bloomberg Intelligence Gillian Davis si Michael Dean.


Vanzarile sunt inca in scadere cu aproximativ un sfert fata de nivelurile de dinainte de pandemie.


Tesla, care importa Model 3 din uzina sa din Shanghai, a redus in mod repetat preturile in acest an, in timp ce companiile chineze, printre care BYD si Nio, fac eforturi in Europa.


Chiar si asa, directori, inclusiv CEO-ul Mercedes-Benz, Ola Kallenius, s-au pronuntat in favoarea comertului deschis.


Examinarea din partea Comisiei Europene din China deschide usa unor potentiale represalii din partea Beijingului care ar putea lovi puternic producatorii de automobile din bloc si risca sa incetineasca adoptarea vehiculelor electrice.


Sursa: thedriven.io


Deocamdata, cererea de masini alimentate cu baterii continua sa creasca. Numarul de noi vehicule electrice inmatriculate in Europa a crescut cu 102% in august, pana la doar 197.000 de masini.


Cumparatorii din Germania au inregistrat aproape 87.000 de vehicule complet electrice in august, o crestere cu 171%.


Franta, care se afla in proces de reproiectare a subventiilor pentru vehiculele electrice pentru a spori vanzarile de modele fabricate local, s-a clasat pe locul al doilea, cu 19.700 de vehicule electrice vandute. In Marea Britanie, inmatricularile au crescut cu 72% la putin peste 17.000 de vehicule.


VW a vandut cele mai multe masini de pasageri din regiune pentru toate tipurile de combustibil, cu aproximativ 240.500 de inmatriculari, in crestere cu 21% fata de un an in urma. Producatorul auto este, de asemenea, lider in materie de masini complet electrice, potrivit BloombergNEF, desi reducerile de locuri de munca la principala sa fabrica de vehicule electrice din Germania sugereaza ca se pregateste pentru incetinirea cererii.


Stellantis, care se numara printre producatorii auto care se confrunta cu o greva a sindicatului United Auto Workers din SUA, a crescut vanzarile cu 6,3%, pana la aproximativ 145.400 de vehicule luna trecuta.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA