Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla Model Y poate deveni cel mai vandut model in Europa pentru a cincea oara in 8 luni

Dacia Sandero si VW T-Roc se stabilizeaza ca si vanzari, permitand Tesla Model Y sa ia avant si oferind lui Peugeot 208 sansa de a se ridica in ierarhie.



Sursa: topgear.com


Avand in vedere o crestere cu 189% a volumului, Tesla a vandut 19.725 de modele Y in cursul lunii, pe baza cifrelor preliminare ale cercetatorului de piata Dataforce. In iulie, modelul Y a terminat pe locul 17.


Volkswagen T-Roc, care a fost cel mai vandut din iulie, se afla intr-o cursa stransa cu Peugeot 208 pentru locul doi.


T-Roc are un avans de 315 unitati fata de Peugeot 208, potrivit datelor reprezentand 95% din vanzarile din Uniunea Europeana, tarile EFTA si Marea Britanie.


Vanzarile lui T-Roc au scazut cu 4,4%, pana la 14.593 unitati, in timp ce volumul lui Peugeot 208 a crescut cu 2,5%, pana la 14.278.


Dacia Sandero, care a fost printre cele mai vandute in Europa tot anul, s-a clasat pe locul patru, cu doar 324 de vanzari inaintea VW Golf.


Vanzarile lui Sandero din august au scazut cu 5,3%, pana la 13.663, in timp ce volumul lui Golf a crescut cu 12%, pana la 13.339.


Opel/Vauxhall Corsa, in crestere cu 10%, pana la 12.592 de unitati, a avut un avans de doar 19 vanzari fata de Renault Clio, in crestere cu 163%, arata cifrele Dataforce.


Intre timp, VW Tiguan, ajutat de o crestere de 8,3%, este in fata lui Citroen C3, in scadere cu 2 procente, cu 214 vanzari.


Aceasta inseamna ca ar putea exista unele modificari odata ce toate pietele si-au raportat datele de vanzari.


Alte masini gata sa faca castiguri mari de vanzari in august sunt Tesla Model 3 (+278%), Toyota Corolla (+32%) si VW ID4 (+79%).


Cresterea vanzarilor la Tesla, care ofera reduceri la Modelul Y din ianuarie, nu a fost liniara. SUV-ul premium de dimensiuni medii a fost cel mai vandut in Europa in februarie, martie, mai si iunie, dar nu a ajuns in top 10 in ianuarie, aprilie si iulie.


Sursa: foxnews.com


Revenirea Tesla Model Y in august inseamna ca si-a revendicat locul 1 in cursa pentru a fi cel mai bine vandut in Europa de la Dacia Sandero. Pe parcursul a opt luni, modelul Y conduce Sandero 153.191 la 148.080 unitati, conform Dataforce. Este probabil ca acest avantaj sa creasca in septembrie, deoarece Tesla a inregistrat, din punct de vedere istoric, cele mai puternice vanzari in ultima luna a unui trimestru financiar.


Daca succesul modelului Y va continua, acesta ar deveni primul SUV de dimensiuni medii premium, primul model complet electric si primul Tesla care a incheiat anul ca cel mai bine vandut in Europa.


Pana in acest an, Sandero a fost primul vanzator in Europa de doua ori (ianuarie si aprilie), in timp ce T-Roc a fost pe primul loc in iulie.


In primele opt luni, cei mai mari castigatori au inclus Modelul Y (+198%), Dacia Jogger (+80%), Clio (+58%), Volvo XC40 si Skoda Karoq (ambele +36 %) si Nissan Qashqai ( +23%)


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA