Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Nissan dezvaluie conceptul 20-23 inainte de lansarea Micra EV

Vehiculul electric mic sportiv 20-23 a fost prezentat in timp ce Nissan se pregateste sa lanseze urmatoarea generatie Micra, care va fi construita pe aceeasi platforma ca Renault 5.



Sursa: autoexpress.co.uk


Nissan a dezvaluit un concept de hatchback electric sport mic, orientat spre Europa, inainte de lansarea noului Micra EV , care este asteptat in 2025.


Conceptul 20-23 a fost proiectat la studioul european Nissan din Paddington, Londra, si comemoreaza cea de-a 20-a aniversare a studioului.


Noul Micra, electric cu baterie, este proiectat de Renault ca o masina sora cu Renault 5 electric hatchback mic si Renault 4 electric SUV mic. Cele doua masini vor fi construite la fabrica Grupului Renault din Douai, nordul Frantei.


La un eveniment, Nissan a refuzat sa spuna daca conceptul a prezentat in mod explicit modelul Micra, desi farurile rotunde sunt o semnatura a celei de-a treia generatii a masinii mici si poate cea mai cunoscuta caracteristica de stil a acesteia.


Nissan a anuntat, de asemenea, ca va lansa doar masini electrice in Europa inainte de planurile de a fi doar pentru vehicule electrice pana in 2030.


Aspectul modelului 20-23 a fost inspirat de masina de curse electrica cu un singur loc Formula E de la Nissan, precum si de cursele digitale online, a spus compania. Elementele stilistice sportive includ un spoiler spate mare, usi foarfece cu deschidere in sus, pasaje musculare ale rotilor si praguri laterale extinse.


Seful global de design Nissan, Alfonso Albaisa, a spus ca solicitarea catre creatorii Nissan Design Europe (NDE) a fost sa „proiecteze o masina electrica de oras distractiv pe care ti-ar placea sa o conduci in fiecare zi la Londra”. Masina „exprima brutalitatea posibila din experienta de conducere a unui vehicul electric”, a spus el la eveniment.


Nissan a spus ca numele ,,20-23″ se refera la aniversarea studioului de design, precum si la numarul traditional 2 („ni”) 3 („san”) al marcii si anul curent.


O concentrare puternica pe crearea unei masini sport ar permite Nissan sa vanda Micra electric la preturi mai mari decat un model cu stil mai conventional. Vehiculele electrice inca costa mai mult de construit decat alternativele cu motoare cu ardere, ceea ce face dificila crearea unei afaceri in partea de jos a pietei.


Sursa: heycar.co.uk


Partenerul de alianta al Nissan, Renault, a muncit din greu pentru a creste preturile la modelele surori ale lui Micra. SUV-urile Renault 5 si Renault 4 fac referire la modele populare din trecutul marcii, in timp ce o versiune Alpine „hot hatch” planificata a Renault 5, previzualizata de show car A290 Beta, va impune preturi premium.


Strategia sportiva a fost folosita si de marca Grupului Volkswagen Cupra pentru versiunea sa a masinii mici electrice „la preturi accesibile”, planificata de Volkswagen pentru lansarea in 2025. Micul Cupra a fost dezvaluit pentru prima data drept Urban Rebel hipersportiv, inainte de a i se oferi un aspect mai clar.


In ciuda concentrarii puternice pe performanta, Nissan a spus despre conceptul 20-23 ca nu este doar despre un design agresiv. Farurile din fata cu elemente in semicerc impartite prezinta un „aspect prietenos”, a declarat Nissan intr-un comunicat, in timp ce designul din spate incorporeaza un „zambet bland” in contur.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA