Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Polestar se pregateste sa stranga pana la 1 miliard de dolari pentru cresterea vanzarilor de vehicule electrice

Filiala Geely s-a chinuit sa castige cota de piata din cauza intarzierilor software si a concurentei din partea rivalilor precum Tesla, care vand modele alimentate cu baterii la preturi mai mici.



Sursa: topgear.com


Polestar ia masuri pentru a strange mai mult capital pe masura ce producatorul de masini electrice se lupta cu un bilant din ce in ce mai tensionat si cu arderea continua a rezervelor de lichiditati.


Compania incerca sa stranga pana la 1 miliard de dolari, potrivit unui dosar de saptamana trecuta la Securities and Exchange Commission. Miscarea va permite Polestar sa vanda treptat diferite tipuri de actiuni pe o perioada de timp.


Detinut de Volvo Car si de compania de investitii private a miliardarului chinez Li Shufu, producatorul s-a chinuit sa castige cota de piata din cauza intarzierilor de software si a concurentei din partea Tesla si a producatorilor chinezi care vand modele alimentate cu baterii la preturi mai mici.


Compania, care a pierdut 304 milioane de dolari in al doilea trimestru, a declarat in august ca este finantata pana la sfarsitul anului si lucreaza la optiuni pentru perioada ulterioara. Actiunile sale au scazut brusc in acest an, pe fondul ingrijorarilor legate de livrarile intalnite.


Polestar si-a redus obiectivul de livrari pe intregul an la 70.000 de unitati, de la 80.000 anterior.


Si-a propus sa vanda 124.000 de masini pana in acest an, conform documentelor pe care compania le-a intocmit inainte de listarea la bursa anul trecut. Aceasta s-a bazat pe o gama care ar fi inclus trei modele, Polestar 2, 3 si 4. Cu toate acestea, Polestar 2 este singurul pe drum in acest moment.


Compania produce in prezent vehicule in China si intentioneaza sa produca si Polestar 3 la fabrica Volvo din SUA de langa Charleston, Carolina de Sud. Polestar 3 a fost intarziat de probleme de software care au afectat si lansarea fratelui sau, SUV-ul electric mare premium EX90.


In noiembrie anul trecut, Polestar a asigurat 1,6 miliarde de dolari in angajamente de finantare de la Volvo si Li PSD Investment.


Sursa: insideevs.com


Directorul financiar Johan Malmqvist a declarat in timpul convorbirii cu veniturile din al doilea trimestru al companiei ca 1 miliard de dolari din cele 1,6 miliarde de dolari primite de Polestar de la Volvo si compania de investitii private a lui Li a fost folosit.


Ultimul depunere la SEC ar trebui sa fie vazuta ca o „practica standard” pentru a oferi Polestar „flexibilitate de a strange capital suplimentar”, a declarat un purtator de cuvant al companiei prin e-mail.


In timpul unui interviu cu Automotive News Europe in septembrie, CEO-ul Thomas Ingenlath a declarat ca se cauta modalitati suplimentare de a strange fonduri.


„Unul dintre motivele pentru care am listat compania a fost pentru ca diferiti proprietari sa poata intra, facand compania mult mai colorata si independenta”, a spus el. „Desigur, aceasta este ambitia noastra, dar micul nostru free float este un obstacol pentru ca acest lucru sa se intample. Asadar, trebuie neaparat sa lucram la cresterea free float”.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA