Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis va sustine aproximativ sapte modele pe o a cincea platforma

Stellantis se pregateste sa concureze impotriva unui asalt asteptat de masini electrice chinezesti ieftine in Europa.



Sursa: Motor1.com


Stellantis intentioneaza sa sustina sapte modele pe o a cincea platforma, cu costuri reduse, a declarat un director al producatorului de automobile, in timp ce se pregateste sa concureze impotriva unui „ potop” asteptat de masini electrice chinezesti ieftine in Europa.


Grupul, creat in 2021 prin fuziunea Grupului PSA si Fiat Chrysler Automobiles, a declarat ca productia tuturor celor 14 marci ale sale va conlucra in timp pe patru platforme, Mic, Mediu, Mare si Cadru.


Cu toate acestea, noul Citroen e-C3 pe care Stellantis l-a dezvaluit marti se bazeaza pe asa-numita platforma „Smart Car”, derivata din platforma CMP a PSA, pentru a ajuta producatorul auto sa vanda masini EV la preturi accesibile si sa faca fata ofertelor tot mai mari de vehicule electrice ieftine construite in China, inclusiv Renault Dacia Spring.


Prezentand e-C3, care costa doar 23.300 de euro (24.640 USD), Stellantis, seful platformei Smart Car, Renaud Tourte, a spus ca „aproximativ” sapte masini noi in viitor ar trebui sa se bazeze pe acesta, care este dedicata in principal vehiculelor electrice, dar poate sa fie utilizate si  pentru a produce versiuni de motoare cu ardere interna.


Va urma o versiune mai mare a lui e-C3, iar vehiculele de la cel putin doua alte marci Stellantis vor fi sustinute de aceasta platforma, incepand din 2024, a spus Tourte marti.


Intrebat daca noul Fiat Panda, asteptat pe la jumatatea anului 2024, va fi unul dintre ele, el a spus ca „nu este complet prostesc sa cred asta”.


Opel, detinut de Stellantis, a mai spus ca va oferi un model EV in zona de pret de 25.000 de euro.


Sursa: insideevs.com


Platforma Smart Car este in curs de industrializare in uzina Trnava din Slovacia, dar ar putea fi instalata in alte fabrici, fie in Europa, fie in Maroc, a adaugat el.


Cu 90% dintre furnizorii sai din tari cu costuri reduse, o diversitate redusa si o tehnologie a bateriei mai ieftina din China, platforma Smart Car va permite lui Stellantis sa reduca pretul e-C3 si mai mult pana la 20.000 de euro, pentru versiunea sa mai scurta, a declarat marti CEO-ul Citroen Thierry Koskas.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA