Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vanzarile in Europa extind seria de crestere si inregistrarilor mari de comenzi

Vanzarile de vehicule electrice in Europa de asemenea au crescut cu 13% la 187.358 unitati in septembrie.



Sursa: transportenvironment.org


Vanzarile din Europa de masini noi au mentinut o crestere de doua cifre in septembrie, in ciuda ratelor mai mari ale dobanzilor care au crescut costul achizitionarii unei masini.


Inmatricularile de masini noi au crescut cu 11%, pana la 1,17 milioane de unitati pe pietele din UE, EFTA si Marea Britanie, potrivit datelor grupului de lobby din industrie ACEA, vineri, inregistrarile de comenzi ajutand producatorii sa depaseasca presiunea din cauza costurilor de finantare mai mari pentru clienti.


Rezultatul a marcat a 14-a luna consecutiva de crestere in Europa. Vanzarile de vehicule complet electrice au crescut, de asemenea, cu 13%, pana la 187.358 de unitati.


Piata auto din Europa se hraneste in continuare cu cererea retinuta, ceea ce ajuta la compensarea vantului in contra si a inflatiei ridicate care tensioneaza bugetele consumatorilor.


Bloomberg Intelligence si-a ridicat luna aceasta prognoza de vanzari de masini noi pentru regiune la 14% pentru anul acesta, de la 9%, dar a spus ca reducerea problemelor legate de lantul de aprovizionare va face ca productia de masini sa depaseasca cererea in al patrulea trimestru.


Sursa: reuters.com


Renault a declarat saptamana aceasta despre lista de comenzi in Europa ca a ramas robusta, dar exista semne de reticenta a consumatorilor.


Comenzile de vehicule electrice ale Grupului Volkswagen din al treilea trimestru nu au indeplinit obiectivele sale, in special in Europa, fortand compania sa concedieze lucratori temporari si sa reduca schimburile in fabricile germane in ultimele saptamani.


Castigurile puternice din acest an provin de la o baza scazuta, iar cererea de autoturisme ramane cu aproximativ o cincime sub nivelurile de dinainte de pandemie, in contextul unei perspective intunecate.


Germania, cea mai mare economie a Europei, nu a crescut in mai mult de un an si pare pregatita pentru o recesiune dubla. In plus, amenintarea unui razboi mai larg in Orientul Mijlociu are potentialul de a perturba economia globala daca mai multe tari sunt atrase in conflictul Israel-Hamas.


Castigurile din Franta au contribuit la compensarea unei scaderi de 29% in Germania, unde stimulentele de vehicule electrice pentru cumparatorii de afaceri s-au incheiat.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA