Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Designerii din Germania mai receptivi la conceptele de vehicule riscante

Michael Mauer spune ca noii concurenti condusi de marci de vehicule electrice din China ii fac pe managerii si designerii din Germania mai receptivi la conceptele de vehicule riscante.



Sursa: newsroom.porsche.com


Dupa aproape 20 de ani proiectand Porsche 911 si Cayenne, Michael Mauer spune ca noii concurenti condusi de marci de vehicule electrice din China ii fac pe managerii si designerii din Germania mai receptivi la conceptele de vehicule riscante.


Germania a fost de multa vreme in fruntea designului auto, cu clasice durabile, cum ar fi Volkswagen Beetle, Porsche 911 si berlinele BMW si Mercedes-Benz recunoscute instantaneu.


Dar producatorii de automobile actuali au vazut Tesla depasindu-i in tranzitia EV, iar noua era a sistemelor de propulsie cu baterii necesita o noua interpretare a aspectului si functionalitatii masinilor, care raman prioritati de top pentru clientii care isi aleg urmatorul vehicul.


Noile standarde pentru industrie evolueaza rapid de la modele ultra-moderne, cum ar fi Cybertruck de la Tesla si P7 de la Xpeng, pana la caracteristici la bord, cum ar fi tabloul de bord 3D de la Li Auto si scaunele de masaj din modelele Zeekr ale Zhejiang Geely Holding Group.


„Intotdeauna am aceasta imagine in capul acestei pietre pe care o arunci in viitor”, a spus Mauer, care conduce echipa de design Porsche din 2004. „Intrebarea este: cat de departe o arunc? A atinge exact acel punct favorabil, mergand suficient de departe in viitor, dar nu prea departe, este o adevarata provocare.”


VW a fixat o parte din diapozitivele sale in China pe pierderea din vedere estetica si caracteristicile masinii care ademeneau clientii chinezi.


„Succesul pe care l-a avut marca Volkswagen in segmentul de volum s-a datorat, in opinia mea, faptului ca s-a pus un accent puternic pe design si calitatea designului”, a spus Mauer. „Designul nu este cu siguranta cea mai mare problema a companiei, dar este un domeniu in care inca pot realiza multe cu resurse relativ modeste.”


Sursa: ev-database.org


CEO-ul VW, Oliver Blume, a adaugat luna trecuta designul unei liste de prioritati in incercarea sa de a atrage mai multi cumparatori de vehicule electrice si de a reduce cota de piata in China.


Miscarea a intarit mana designerilor pentru a veni cu look-uri distincte pentru marcile companiei, care includ VW, Audi si Skoda. Scopul este de a oferi favoritilor din trecut, cum ar fi VW Golf, o noua intorsatura captivanta si de a sustine proiectele EV de varf.


Mauer, in varsta de 61 de ani, si-a amintit de modernizarea designului BMW in urma cu mai bine de un deceniu, cand designerul sef al companiei de atunci, Chris Bangle, a redefinit aspectul Seria 5 si Seria 7. In timp ce puristii au respins initial schimbarile, Mauer a spus ca in cele din urma a ajutat BMW sa se pozitioneze ca un producator auto mai modern, care ar putea castiga noi clienti.


Mauer a spus ca noile design-uri trebuie sa reflecte o experienta de conducere care este mult mai conectata la lumea exterioara prin software si aplicatii. Dificultatea este sa gasesti echilibrul corect.


„Cred ca industria auto germana in special are potentialul de a fi mai buna”, a spus acesta.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA