Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault va investi in opt modele noi in relansarea globala

Renault iși propune sa-și reduca dependenta de Europa printr-un impuls de produse in America Latina, Africa de Nord, India și Coreea de Sud.



Sursa: motor1.uol.com.br


Renault va investi 3 miliarde de euro (3,2 miliarde de dolari) pana in 2027 pentru a lansa opt vehicule noi și pentru a stimula vanzarile de vehicule electrice in afara Europei, ca parte a unei relansari globale a producatorului francez de automobile.


„Deoarece reinnoirea produselor noastre da roade in Europa, acum vom face marca mai globala și mai profitabila”, a declarat Fabrice Cambolive, directorul general al marcii, intr-un comunicat miercuri.


Renault a spus ca pana in 2027, vehiculele electrice și hybrid ar trebui sa reprezinte o treime din vanzarile in afara Europei.


Primul dintre noile vehicule pentru pietele globale este un SUV mic derivat din Dacia Sandero, numit Kardian, care a fost dezvaluit marti in Brazilia, a doua cea mai mare piata a marcii Renault dupa Franta. Mașina va fi lansata anul viitor in America Latina și Maroc.


Cinci dintre noile modele vor fi fie compacte, fie mai mari „pentru a pozitiona marca in cele mai multe segmente care creeaza valoare”, a spus Renault.


Modelele se vor baza pe doua platforme noi. Prima este o platforma modulara care include Kardian, pentru asamblare in America Latina, Turcia, Maroc și India.


Va fi, de asemenea, baza unui pickup 4X4 hybrid. Renault a prezentat și un model concept al vehiculului respectiv, Niagara, in Brazilia.


A doua platforma globala a Renault este destinata vehiculelor de ultima generatie produse in Coreea de Sud, pe baza unui parteneriat semnat in 2022 intre Renault și Geely.


Sursa: just-auto.com


Primul vehicul realizat impreuna cu Korea Motors bazat pe aceasta platforma va fi lansat in 2024.


Ca parte a redresarii strategiei pentru 2021, Renault s-a concentrat pe cele mai profitabile segmente din Europa, vehiculele electrice și modelele compacte.


Dar, combinat cu pierderea Rusiei, anterior a doua piata ca marime a grupului, dupa invazia rusa a Ucrainei, acest lucru a crescut si mai mult dependenta de piata europeana.


In primele noua luni, aproape 69% din vanzarile Renault au fost in Europa, in creștere fata de 63% cu un an mai devreme.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA