Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Geely si Baidu, provocare pentru Tesla

Concurenta se intensifica pe piata autovehiculelor chineze odata cu aparitia Jiyue 01, primul vehicul electric dintr-un joint venture intre Zhejiang Geely Holding Group Co. si gigantul chinez de cautare si tehnologie Baidu Inc.



Sursa: cnevpost.com


Jiyue 01, primul vehicul electric dintr-un joint venture Geely-Baidu, este echipat cu platforma Apollo a lui Baidu.


Lansat vineri, vehiculul utilitar este echipat cu platforma Apollo a lui Baidu, care a fost in dezvoltare de 10 ani si folosita pe vehicule fara sofer din 2016. In timp ce Jiyue 01 inca desfasoara o harta de inalta precizie pentru conducerea asistata, se indreapta catre o abordare vizuala, care utilizeaza in principal camere pentru a evalua mediul inconjurator. Tesla-urile au si acest sistem, eliminand Lidar-urile si radarele cu ultrasunete mai costisitoare.


„Tesla este un pionier in masina inteligenta si un lider in vanzarile globale”, a declarat Luo Gang, COO al companiei Geely-Baidu Jiyue, reporterilor la un briefing. „Dar din perspectiva manipularii si a interfetei cu utilizatorul, cred ca am castiga. In comparatie cu modelul Y, care este cel mai apropiat de masina noastra, din punct de vedere al spatiului, designului, interioarelor, personal cred ca Jiyue 01 este mai bun.”


China este cea mai mare piata de vehicule electrice din lume si zeci de marci cauta sa iasa in evidenta prin noile tehnologii.


In timp ce modelul Y de la Tesla este unul dintre cele mai vandute vehicule electrice, serviciul sau complet de conducere autonoma nu este disponibil in tara.


Alti rivali includ Xpeng Inc. si Huawei Technologies Co., care au dezvoltat, de asemenea, sisteme sofisticate de conducere autonoma care permit vehiculelor sa navigheze independent si sa se parcheze.


Sursa: pandaily.com


Legea chineza nu a definit inca daca soferul sau sistemul de conducere asistata isi vor asuma responsabilitatea legala in cazul unui accident. Majoritatea producatorilor adopta o abordare precauta si raman cu tehnologia de conducere autonoma de nivelul 2, in care un vehicul poate vira, accelera sau frana, dar un om inca sta in spatele volanului si poate prelua controlul oricand.


Siguranta ramane o preocupare in conducerea autonoma. Tesla se afla in procese pentru functia sa de Autopilot, iar unitatea de taxi fara sofer a General Motors, Cruise, tocmai a renuntat la operatiunile dupa ce licenta i-a fost suspendata in California in legatura cu un accident in care era implicat un pieton.


Jiyue 01 are o autonomie de 720 de kilometri (450 mile) folosind o baterie de la Contemporary Amperex Technology Co. Ltd., cel mai mare producator de celule din lume. SUV-ul avea un pret de 259.900 de yuani (35.520 USD) in prevanzare, similar cu Aito M5 de la Huawei, care incepe de la 259.800 de yuani. Modelul Y de la Tesla si SUV-ul G9 de la Xpeng sunt putin mai scumpe, incepand de la 263.900 de yuani.


Calatoria lui Jiyue 01 catre piata a fost amanata, deoarece Beijingul a inasprit eliberarea licentelor de productie pentru vehicule electrice. Dupa ce initial a oferit subventii si a alimentat o crestere vertiginoasa in industrie, guvernul si-a retinut sprijinul si a limitat numarul de noi intrati.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA